PC

RX Vega va fi lansat la SIGGRAPH

Așteptarea aproape că a luat sfârșit… aproape. AMD anunță că seria de plăci video RX Vega va fi lansată cu ocazia evenimentului SIGGRAPH, ce se va desfășura între 30 iulie și 3 august, în Los Angeles.

Doar două luni ne mai despart de varianta dedicată utilizatorilor de rând a tehnologiei Vega, în timp ce varianta pentru profesioniști, Frontiere Edition, va fi disponibilă de din ziua de 27 iunie.

Abia pe la SIGGRAPH vom vedea demonstrații detaliate ale tehnologiei Vega, din moment ce la Computex AMD a decis să facă o prezentare destul de firavă a noii plăci video. A fost arătată o demonstrație a unui sistem cu două plăci video RX Vega ce rulau noul joc Prey în rezoluția 4K, alături de un procesor Threadripper. Demonstrația nu avea un indicator de cadre pe secundă, iar cei care au văzut pe viu demonstrația au raportat probleme de tearing și posibil chiar stuttering, un semn că RX Vega încă mai are nevoie de muncă la partea software și probabil la hardware.

Conform leak-urilor de până acum, RX Vega va veni în variante multiple, unele modele atingând posibil chiar o frecvență de 1.6 GHz. Prețurile încă nu sunt cunoscute și nici cât de bine se va compara cu noile soluții lansate de Nvidia, precum 1080 Ti și recentul Titan Xp.

Totuși, se știe clar că RX Vega va aduce o arhitectură nouă, ce schimbă în totalitate modul în care este adresată memoria, permițând realizarea unui cache virtual ce depășește cu mult capacitatea de VRAM a plăcii video. Varianta dedicată profesioniștilor va avea până la 16GB de memorie HBM2, iar cea dedicată publicului larg ar putea avea tot atât de mult.

[Videocardz]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button