PC

RX Vega se pregătește pentru lansarea din august

Plăcile video Radeon RX Vega sunt cu un pas mai aproape de lansare, producătorii de plăci video urmând să primească GPU-urile îndelung așteptate săptămâna aceasta.

Vestea care în acest moment dă ocolul internetului susține că procesoarele efective ale noilor plăci video sunt abia acum livrate către companiile care produc modelele customizate. Vor avea suficient timp la dispoziție să producă plăci video suficiente cât să acopere cererea până în august? Sau plăcile inițiale pe care le vom găsi pe piață vor fi doar cele de referință?

Asta depinde în mare parte de cât de bună a fost comunicarea cu AMD până acum. Pare puțin probabil că abia de luna aceasta va începe proiectarea noilor plăci.

Cert este că Radeon RX Vega va fi în sfârșit în mâinile noastre, după un an întreg în care AMD n-a avut nici o soluție high-end pe piață. Nu este clar în ce configurații va veni RX Vega, dacă vom primi procesorul grafic întreg găsit la Vega Frontiere Edition, sau dacă varianta pentru gaming va fi ciuntită.

Este posibil să vedem chiar ambele cazuri, din moment ce există deja un Radeon Pro Vega 64 pentru iMac, alături de un Radeon Pro Vega 56 cu mai puțină putere de procesoare și doar 8GB de HBM2 în loc de 16GB.

Prețurile vor fi un factor decisiv, iar dacă AMD poate repeta și pe segmentul Radeon ce a făcut cu Ryzen, am putea avea câteva surprize foarte plăcute.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button