PCPC&Consoles

RX Vega se descurcă anormal de bine în Forza Motorsport 7

Cei care se așteptau ca seria RX Vega să domine peste GeForce n-au fost prea impresionați de performanța noilor plăci, comparabil cu regele curent al pieței, GeForce GTX 1080 Ti. Dar recent a apărut Forza Motorsport 7, unde lucrurile nu par să coincidă cu realitatea.

Conform unor teste efectuate de ComputerBase.de, RX Vega în ambele sale variante se descurcă mai bine în Forza Motorsport 7 decât orice altă placă video GeForce la rezoluția de 1080p. Testele au fost efectuate pe un sistem echipat cu un i7 6850K ce rula la 4.3GHz, cu 16GB de RAM, și nu s-au folosit de benchmark-ul integrat, pentru a evita situațiile în care un driver ar fi optimizat special pentru acel benchmark. Așa că testele sunt făcute pe gameplay efectiv, jocul fiind rulat la detaliu maxim cu 8xMSAA. Graficul de mai jos vorbește de la sine.

Pe rezoluția de 1440p, RX Vega 56 pierde teren în fața lui GTX 1080 Ti, ce reușește să recapete topul clasamentului doar pe rezoluția 4K. Acolo are un avantaj de 7 cadre pe secundă față de RX Vega 64, în timp ce RX Vega 56 este la egalitate cu un GTX 1080.

De ce reușesc plăcile video Radeon să fie atât bune la Froza Motorsport 7? Ar putea fi pentru că arhitectura de bază pentru care motorul a fost făcut, cea a consolei Xbox One X, este bazată pe tehnologie AMD… deși asta este cam valabil și pentru fiecare joc de Xbox One, așa că explicația probabil este alta. Utilizarea mai bună a lui DirectX 12 ar fi o altă posibilitatea, sau poate că cei de la Turn10 chiar nu sunt fani Nvidia. Problema ar merita ceva mai multă investigație, ceva ce probabil se va întâmpla pe parcursul următoarelor săptămâni.

[Computerbase]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button