Tech&IT

RX 480 are un bottleneck de energie

Radeon RX 480 pare sa aiba o serie de mici probleme legate de modul in care functioneaza livrarea de energie.

Conform unor teste efectuate de revieweri hardware adevarati, RX 480 tinde sa consume mai multa energie prin PCI-Express decat ar trebui, depasind chiar specificatia standard a slotului. Asta, pe termen lung, ar putea provoca probleme de ordin tehnic. Iar motivul pentru care placa video face asta este ca nu primeste tocmai suficienta energie prin conectorul de 6 pini.

RX 480 nu pare sa fie alimentata cu suficient de multa energie incat sa isi atinga potentialul maxim. Pana si variantele cu overclock ale placii video nu reusesc sa depaseasca performanta unei variante cu frecvente standard daca nu se umbla in prealabil si la curent. Totusi, pana si varianta fara overclock, atunci cand primeste mai mult curent din software, are o performanta aproape la fel de buna ca cea cu overclock. Evident, placa video este rulata ca standard in conditii de infometare.

AMD a dezvaluit ca limitarea de energie este pusa acolo deoarece exista un punct dincolo de care RX 480 nu mai poate functiona cum trebuie, deoarece se loveste de limite termale, generarea de caldura crescand exponential de la un anumit punct. Ce poate face varianta standard a placii video din cutie este un compromis intre consum, performanta si caldura.

Dar daca variantele customizate de producatorii de placi video vor veni cu solutii de racire mai performante si cu mai multi conectori de energie, atunci viitoarele iteratii de RX 480 ar putea avea un nivel de performanta mult mai bun ca variantele disponibile acum pe piata.

O exlicatie detaliata a fost facuta de Tom Logan de la Overclock3D in clipul de mai jos.

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button