MORE

RX 480 a fost reparat, dar nu in totalitate

Update-ul mult asteptat pentru RX 480, menit sa repare problemele de alimentare ale placii video, a fost lansat si poate fi acum descarcat de oricine vrea ca placa de baza sa nu inceapa sa scoata fum pe neasteptate in mijlocul unei sesiuni de Metro Last Light in 4K.

Acesta poate fi descarcat de aici, fiind chiar recomandabil sa faceti asta cat mai curand in cazul in care aveti un RX 480. Totusi, merita mentionat ca acest update nu readuce consumul placii video suficient cat sa respecte specificatiile standard. Inca mai sunt anumite conditii, cum ar fi Metro Last Light in 4K, sub care un RX 480 continua sa absoarba mai multi amperi prin slotul de PCI-Express decat ar trebui, insa cu mult mai putin fata de ce consuma placa video anterior.

Update-ul schimba echilibrarea energetica, curentul suplimentar fiind luat prin conectorul de 6 pini, care si el cam este impins cu aceasta ocazie peste specificatia sa recomandata, dar ramane in limitele maxime de care este capabil cablul.

Nu sunt probleme de performanta dupa acest update, iar activarea modului de compatibilitate, care va scadea consumul de energie general al placii, nu are un impact sesizabil. In unele cazuri nici nu reuseste sa scada curentul luat din slotul de PCI-Express la mai putin de 5.5 amperi, tot depasind limitele admise cu o mica marja.

Dupa testele efectuate, diverse publicatii de specialitate au ajuns la concluzia ca RX 480 se afla acum in limitele acceptabile de consum.

[PC Per]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button