PC

RX 470 s-ar putea ieftini

O veste bună pentru cei care vor o placă video competentă și ieftină în viitorul apropiat, s-ar putea să aibă mai multe opțiuni la dispoziție.

Umblă vestea prin eterul industriei de tehnologie că lansarea iminentă a lui GTX 1050 Ti va provoca o schimbare de preț în cadrul produselor AMD. Conform veștilor, placa video RX 470 va avea parte de o reducere de preț pentru a rămâne competitivă în fața noului GeForce.

Nu este vorba de o scădere de preț însemnată, ci doar una de 10 dolari. Pe hârtie, RX 470 va costa 170 de dolari în loc de 180 de dolari. GTX 1050 Ti va costa în jur de 150 de dolari, dar nu va avea performanță la fel de bună, fiind mai aproape de puterea unui GTX 960, în timp ce RX 470 se apropie mai mult de GTX 970.

Vom vedea această schimbare de preț și la noi în magazine? Dacă s-ar întâmpla, atunci RX 470 ar scădea sub 1000 de lei, un prag psihologic destul de important pentru cei care visează să aibă o placă video cât de cât performantă. Se va întâmpla? Considerând care erau prețurile recomandate de AMD și la ce preț se vând de fapt plăcile video, probabil nu. Având în vedere că se apropie Black Friday, probabil prețul va crește spontan cu o zi înainte.

Totuși, dacă AMD implementează această schimbare este un semn bun pentru industrie, fiindcă înseamnă că există competiție. Acum trebuie doar să așteptăm ca plăcile bazate pe Vega 10 să fie suficient de performante cât să convingă Nvidia să nu mai umfle prețul cu 50 de dolari de la o generație la alta.

[Tweatown]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

5 Comments

  1. Mai nou se aude ca AMD vor lansa un refresh la seria Polaris adica din zvonuri 50% performanta/consum. Ca si exemplu RX 480 cu consum actual de 150w coboara la 95W.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close