STIRI IT

Rusia vrea sa interzica Windows si sa goneasca Google

German Klimenko, omul pus de Vladimir Putin in fruntea a tot ce tine de internet pe teritoriul Rusiei, si-a dezvaluit intr-un interviu recent intentiile pentru companiile si serviciile americane disponibile acum pe teritoriul federatiei, si nu sunt tocmai pozitive.

Klimenko si-a exprimat convingerea ca internetul este un proiect CIA si prezinta un risc pentru securitatea nationala. Companii precum Microsoft nu prea sunt de incredere, atat pentru ca sunt americane, cat si pentru ca s-au supus interdictiilor de comert impuse pe teritoriul Crimeei.

Ca urmare, intreaga Rusie este pregatita sa renunte la Windows si sa treaca la Linux, chiar daca asta inseamna ca mai bine de 22 de mii de guverne municipale vor trebui sa treaca la Linux peste noapte. Klimenko sustine ca Rusia este pregatita sa faca aceasta miscare de indata.

Apoi, conform declaratiei acestuia:

Noi crestem vaca si ei o mulg

Referindu-se la faptul ca Google, Apple si Microsoft profita foarte mult de pe urma economiei rusesti, dar nu cotizeaza chiar atat de mult la taxe. Acesta are cateva planuri pentru a remedia situatia, cum ar fi prin marirea taxelor, chiar daca asta ar insemna ca unele din acele companii s-ar putea sa isi ia talpasita.

Klimenko nu este foarte deranjat de acest concept, din moment ce exista servicii rusesti precum Yandex si Mail.ru care deja ofera functionalitate similara.

Stiti voi, genul de functionalitate similara care poate fi mai usor monitorizata de guvernul Rusiei.

[Petri]

Tags

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close