Tech&ITMORE

Rusia vrea să înlocuiască Wikipedia

Wikipedia este o sursă de informație des folosită de cam întreaga lume. Funcționează pe un principiu destul de simplu, din moment ce toată lumea poate edita un articol, toată lumea va edita un articol. Ca urmare, doar informațiile ce sunt verificabile vor ajunge să fie publicate pe termen lung.

Conceptul tinde să funcționeze suficient de des, dar pentru Rusia nu pare a fi suficient. Acum că se pregătește pentru separarea de internetul cel mare, națiunea are planuri și pentru a înlocui Wikipedia cu ceva mai „de nădejde”.

Vladimir Putin a declarat recent că Wikipedia nu este o sursă de informații pe care se pot baza, așa că se investește în realizarea unei variante electronice a Marii Enciclopedii Rusești, ce va „oferi informații de încredere într-o formă modernă”. Chiar a fost aprobată luna trecută o investiție de 31 de milioane de dolari pentru a realizarea acestui proiect.

N-ar fi tocmai prima dată când Rusia a avut dispute cu Wikipedia, site-ul fiind blocat temporar din cauza unui articol legat de canabis prin 2015. Iar incidentele de acel gen cu siguranță se vor multiplica pe viitor.

[Reuters]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button