MORE

Rusia vrea backdoor in aplicatiile de mesagerie

V-ati saturat ca doar SUA sa se poata lauda ca are un backdoor in majoritatea aplicatiilor sau ca este pe cale sa impuna interzicerea criptarii la cele pe care inca nu le-a acaparat? Atunci sper ca sunteti pregatiti, pentru ca si Rusia vrea sa intre in joc in mod oficial.

O noua propunere de lege a trecut in acest moment de componenta a guvernului care se ocupa cu securitate si anti-coruptie, urmand apoi sa treaca mai departe prin sistemul legislativ, care afecteaza modul in care sunt tratate mesajele criptate.

Sub aceasta lege, daca un serviciu refuza sa livreze autoritatilor, cum ar fi FSB-ul, continutul mesajelor criptate ale unor persoane investigate, atunci se pot trezi cu amenzi de 15 mii de dolari per refuz. Desigur, aceste mesaje vor trebui mai intai decriptate, ceea ce inseamna ca procesul de codare va avea nevoie de o cheita universala, care poate fi folosita de oricine in cazul in care se scurge pe internet. Pana si persoanele fizice si juridice pot fi amendate, dar cu mult sume mult mai mici, de la 50 la 800 de dolari, in cazul in care refuza sa predea mesajele.

In cazul in care este pusa in aplicare, legea ar putea avea cateva repercusiuni neplacute pentru servicii precum Facebook, dar mai ales pentru utilizatorii sai.

[The Register]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Back to top button