Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Rusia susține că poate colecta chei de criptare

/
/
/

Cu două săptămâni în urma, Vladimir Putin, Președinte al Federației Ruse, a ordonat FSB-ului să dezvolte o tehnologie capabilă decripteze comunicațiile de pe internet. Iar acum, organizația susține că are această capabilitate.

Agenția susține că are capacitatea de-a colecționa chei de criptare, însă fără a oferi detalii despre cum exact face asta. Dar în cazul în care nu se dovedește a fi o minciună lăudăroasă, prezintă câteva probleme pentru cei a căror trafic de internet trece prin Rusia. FSB-ul a fost însărcinat cu găsirea unei metode de-a decoda mesajele transmise pe internet ca parte dintr-o nouă legislație a federației, menită să combată terorismul, una care încurajează participarea companiilor de internet și posibil a companiilor care desfășoară activități pe teritoriul țării.

În cazul în care FSB-ul chiar are o metodă de a preleva cheile necesare pentru decodarea mesajelor, nu prea contează cât de securizat este serviciul folosit sau cât de bine este încuiată ușa, din moment ce autoritățile pot deschide cu ușurință lacătul.

[Engadget]

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Linkedin
  • Pinterest

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

This div height required for enabling the sticky sidebar