MORE

Rusia a interzis 5 site-uri care promoveaza Bitcoin

Presedintele Rusiei s-a saturat ca unii concetateni sa-si umple buzunarele de bani fara sa plateasca taxe statului. Asa ca a decis sa interzica, intr-o prima faza, 5 site-uri care promoveaza moneda virtuala Bitcoin. Este vorba despre site-urile de limba rusa si de cele internationale oficiale: Bitcoin.org, Bitcoin.it, BTCsec.com, Indacoin si Coinspot.ru.

Au ramas active alte site-uri, inclusiv BTC-E.com, dar nu se stie pentru cat timp. Presa rusa scrie ca Vladimir Putin a intreprins acest demers „ca la carte” – masura impusa de el respectand o decizie data in septembrie 2014 de curtea de justitie din Neviiansk, potrivit careia cele 5 site-uri „violeaza legea din 2002 prin care se stipuleaza ca moneda nationala oficiala a Rusiei este rubla, si nu Bitcoin-ul”, scrie Moscow Times. Ne facem ca nu stim cum merg treburile in politica interna a Kremlinului si specificam faptul ca autoritatea din telecomunicatiile rusesti, Roskomnadzor, a aflat de decizia magistratilor abia cu doua zile in urma…

Pe de alta parte, Rusia nu are nicio lege care sa reglementeze situatia monedei Bitcoin pe teritoriul tarii, de aceea ea nu a fost inca interzisa in mod oficial. La sfarsitul anului trecut, adjunctul ministrului de Finante de la Moscova, Aleksei Moiseev, sustinea ca o noua lege care sa interzica Bitcoin-ul va fi adoptata „cel mai tarziu pana in primavara lui 2015 (…), urmand trend-ul european”. Surprinzator, „trendul european” nu exista, deoarece nicio tara de pe continent nu a interzis moneda virtuala.

Tags

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button
Close
Close