SecuritateȘtiri ITTECH

Rusia se va deconecta temporar de la internet, în cadrul unui test

Autoritățile ruse și principalii furnizori de internet intenționează să deconecteze țara de la internet, ca parte a unui experiment planificat, a anunțat agenția rusă de știri RosBiznesKonsalting (RBK). Motivul experimentului este de a aduna informații și de a oferi feedback pentru o lege propusă în Parlamentul Rusiei în decembrie 2018. Un prim proiect al legii a impus ca furnizorii ruși de internet să asigure independența spațiului rus de internet în cazul unei agresiuni străine, cu posibilitatea de deconecta țara de la restul internetului.

În plus, companiile ruse de telecomunicații ar trebui să instaleze „mijloace tehnice” pentru a redirecționa tot traficul de date din Rusia către puncte de schimb aprobate sau gestionate de Roskomnazor, corpul de supraveghere a telecomunicațiilor din această țară. Roskomnazor va inspecta datele pentru a bloca conținutul interzis și pentru a se asigura că traficul dintre utilizatorii ruși rămâne în țară și nu este redirecționat în mod inutil prin serverele din străinătate, unde ar putea fi interceptat.

Nu a fost dezvăluită încă o dată exactă, însă experimentul ar trebui să aibă loc înainte de 1 aprilie, termenul limită pentru depunerea amendamentelor la legea cunoscută ca Programul Național pentru Economia Digitală. RBK a raportat că toți furnizorii de internet au fost de acord cu obiectivele legii, dar nu au fost de acord cu implementarea sa tehnică, ceea ce probabil va cauza perturbări majore traficului de internet în Rusia.

Guvernul rus lucrează la acest proiect de ani de zile. În 2017, oficialii ruși au declarat că intenționează să direcționeze 95% din tot traficul rus pe plan național până în 2020. Inițiativa Rusiei vine după ce țările NATO au anunțat de mai multe ori că doresc un răspuns mai puternic la atacurile cibernetice, pe care Rusia este acuzată în mod repetat că le găzduiește.

Legea propusă, pe deplin aprobată de președintele Putin, este așteptată să fie implementată. Discuțiile rămase se referă mai mult la găsirea metodelor tehnice adecvate pentru o perioadă de întrerupere minimă pentru consumatori și agențiile guvernamentale.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Redactor Evenimente

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button