Tech&ITRSS PaginaDeMediaTECH

Rusia anunta ca are o racheta hypersonica functionala

Weird flex, but ok :/

Rusia se lauda de ceva timp cu o racheta hypersonica iar aceasta tocmai a devenit functionala. Ministerul Apararii din Rusia a anuntat ca racheta Avangard a intrat in functiune incepand cu dimineata zilei de 27 Decembrie. Aceasta noutate confera Rusiei abilitatea de a ataca tinte de oriunde de pe glob fara mari dificultati. Arma este lansata la fel ca si o racheta balistica, insa proiectilul ajunge in atmosfera la viteze extreme, fiind in continuare usor de manevrat la altitudini mari; asta ar putea face noua arma a Rusiei imposibil de oprit.

Aceasta stire vine ca un raspuns al zvonurilor care spuneau ca Rusia nu are destula fibra de carbon si ca proiectul Avangard ar putea sa fie intarziat, ratand data de lansare de la finalul acestui an.

Nu avem inca destule informatii astfel este incert cat de pregatita este tehnologia aceasta. Cate rachete sunt acolo si cat de rapid pot fi lansate in caz de nevoie? Vor functiona asa cum trebuie? Expertii americani au fost invitati sa inspecteze systemul Avangard pe data de 26 Noiembrie sub termenii tratatului armelor nucleare din 2010, dar nu este clar daca Statele Unite vad acest sistem drept o amenintare. Daca sunt doar cateva rachete sau daca lansarea necesita un proces dificil, noul sistem al Rusiei nu este atat de intimidant precum suna.

In continuare insa, acest anunt va tensiona putin alte natiuni. Tari precum Statele Unite, Australia si China lucreaza impreuna la propriul sistem de rachete hypersonice, dar niciuna nu a atins stadiul la care a ajuns Rusia. Goana acestora de a fi primi le ofera un avantaj impotriva oricarei natiuni care indrazneste sa o provoace: faci ce spunem noi sau iti garantam ca vor exista victime. Din nefericire, aceasta reusita ar putea provoca alte tari in a-si forta dezvoltarea de arme nucleare si pot aduce lumea in situatia din perioada Razboiului Rece.

Engadget

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button