Știri ITTECH

Rusia amendează Google

Google a tot avut probleme cu diverse guverne în ultima vreme, iar Rusia este cel mai recent care să considere amendarea companiei.

Probabil vă amintiți de investigația legată de sistemul de operare Android care se afla în desfășurare acum ceva vreme, și vă gândiți că amenda ar avea legătură cu asta. Eh, nu, nu are legătură cu Android. În schimb, Serviciul Federal pentru Supravegherea Comunicațiilor, IT-ului și Mass Media a depus o plângere împotriva companiei prin care susține că motorul de căutare în sine încalcă legile țării.

Care legi? Cele referitoare la blocarea site-urilor interzise pe teritoriul federației. Amenda pe care autoritățile vor ca Google să o plătească este de 700 de mii de ruble, ceea ce s-ar traduce la aproape 9300 de euro. Aproximativ venitul generat de companie în timpul necesar pentru a citi această această știre. Iar în cazul în care Google nu se va conforma, există posibilitatea ca amenda să devină serioasă. Se lucrează în acest moment la o legislație care să permită amendarea companiilor de tehnologie cu 1% din venitul lor lunar în cazul în care continuă să nu se conformeze legislației.

Intenția autorităților este mai mult cea de a convinge Google să se alăture efortului de-a pune în efect un registru de site-uri care sunt interzise pe teritoriul țării.

[Engadget]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button