RSS PaginaDeMediaSecuritateȘtiri ITTECH

Rusia a fost lovită de hackeri

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a fost lovit în ziua de 13 iulie de un grup de hackeri, ce s-au identificat sub denumire 0v1ru$, fiind copiate peste 7TB de date ce au ajuns în mâinile presei.

Incidentul a vizat un contractor folosit de FSB, numit SyTech, de la care au fost prelevate informații legate de o varietate de proiecte la care lucrează agenția de securitate. Dacă vă așteptați la dezvăluiri șocante, nu prea veți găsi ceva de acest gen aici, cel puțin nu din ce date au fost analizate până acum. Sunt informații despre eforturile agenției de a stoarce date din diverse platforme de social media, de colectarea a datelor despre companiile de pe teritoriul Rusiei, de a combate tentativele de păstrare a anonimatului pe internet, și de a pregăti web-ul local de o potențială separare de internetul global.

https://twitter.com/0v1ruS/status/1149959657970028545

Informațiile nu sunt tocmai noi, fiind vorba de proiecte despre a căror existența fie se știa foarte bine deja, ca în cazul încercării de a separa Rusia de internet, fie erau suspectate, precum încercările de a combate TOR și cotrobăitul prin social-media, ce pare a fi o ocupație destul de comună printre agențiile de securitate.

[Forbes]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button