PC&Consoles

RuneScape sosește pe mobile

RuneScape, unul dintre cele mai vechi MMO-uri care încă mai vede lumina zilei, se pregătește să se extindă și mai mult.

Începând din iarnă, ambele versiuni de RuneScape vor fi portate și pentru mobile, atât pentru Android cât și pentru iOS, oferind și posibilitatea de cross-play atât între cele două platforme mobile, cât și cu PC-ul. Practic asta înseamnă că vei avea posibilitatea să te deconectezi de la joc de pe calculator, și să reiei jocul fix de unde l-ai lăsat pe mobil, și invers. Ba mai mult, dezvoltatorul său s-a bătut cu pumnul în piept că RuneScape va deveni astfel primul MMO care oferă această posibilitate.
În prezent jocul este oferit sub două forme care rulează în paralel. Prima este RuneScape, varianta cea mai veche dar și cea mai actualizată a jocului, lansat în 2001; a doua iterație este Old-School RuneScape, care are la bază o variantă a jocului din 2007 și care a fost lansată în 2013. Ambele variante vor fi lansate pe mobil, și ambele variante vor benefecia de funcția de cross-platform play. Primul care va fi lansat pe noile platforme va fi Old-School RuneScape, urmând ca ceva timp mai târziu să fie lansat și RuneScape.
Deși un joc vechi de 16 ani, RuneScape primește destul de frecvent conținut nou, actualizări, extensii și suport tehnic constant din partea producătorului. Poate fi jucat atât gratuit cât și cu abonament lunar. Nu știu dacă jocul are măcar o singură caracteristică specifică prin care să poată străpunge aura de mediocritate ce gravitează în jurul său, dar măcar vechimea și viitoarea funcție de cross-play îl fac demn de a fi menționat.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button