PCȘtiriTech&IT

RTX 4080 de 12GB s-a transformat oficial în RTX 4070 Ti

NVIDIA a șocat pe toată lumea când a „delansat” RTX 4080 de 12GB luna trecută. La momentul acelui anunț, compania a susținut că produsul a fost numit greșit și confuzia a fost creată din greșeală. Iar încă de pe atunci, mulți au presupus că versiunea mai slabă a lui 4080 va metamorfoza și se va transforma în RTX 4070 Ti. Iar diferențele dintre cele două plăci nu includ doar capacitatea memoriei, ci și lățimea de bandă a acesteia și numărul de nuclee care este mai mic pe versiunea cu 12GB VRAM.

Chiar dacă eram aproape sigur că placa va fi redenumită, acum am primit și confirmarea. Aceasta vine după ce Gigabyte a anunțat că va comercializa variante third-party ale RTX 4070 Ti. De obicei numele astea sunt folosite ca placeholders atunci când o companie își anunță lista de produse, dar mi-e greu să cred că va primi altă denumire.

Redenumirea în RTX 4070 Ti afectează partenerii NVIDIA

Mai dificil este pentru partenerii care apucaseră deja să comande cutiile și materialele promoționale care includeau brandingul RTX 4080. Astea sunt totuși probleme pe care companiile probabil le vor rezolva în spatele cortinei, deci nu ar trebui să ne afecteze pe noi. Un lucru pe care-l vom resimți însă este o amânare a lansării; cu un întreg proces de rebranding și rescris de BIOS-uri, va dura ceva până când vom pune mâinile pe noua RTX 4070 Ti.

Singura mea curiozitate rămâne prețul. NVIDIA nu a specificat încă nimic referitor la asta, însă RTX 4080 de 12GB ar fi trebuit să fie lansată cu un preț recomandat de 899$. În contrast, RTX 3070 Ti-ul generației trecute a ieșit pe piață cu un MSRP de numai 599$. Dacă RTX 4070 Ti va oferi performanță decentă în gaming 4K, suportul pentru DLSS 3 și noutățile introduse de noua arhitectură nu vor face decât să urce prețul destul de aproape de 4080. Deci nu m-ar mira să vedem MSRP-ul inițial, ori ceva în acea zonă de preț.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button