GamingPC&ConsolesTech&IT

RTX 3080 ar putea fi mai rapid ca RTX 2080 Ti

În sfârșit

Mai țineți minte când a fost lansată seria RTX 2000, iar saltul de performanță efectivă față de generația anterioară nu era tocmai Super? Eh, măcar aveam Ray Tracing… și nici un joc în care să folosim așa ceva pentru aproape un an. Dar generația următoare pare că se va comporta ceva mai bine.

Conform veștilor ce virează acum aleator pe drumurile neasfaltate ale internetului, ne putem aștepta la performanță ceva mai bună. Cât de bună? Imaginați-vă asta. O placă video de un rang din generația nouă va fi mai performantă ca una de rang mai mare din generația anterioară. Știu, este ceva șocant ce n-am mai văzut de ani de zile, dar aparent asta se va întâmpla.

Sau măcar asta sperăm că se va întâmpla. Zvonurile spun că un RTX 3080 va fi cu 20% mai performant decât un RTX 2080 Ti. Da, ca un Ti, nu ca un RTX 2080. Aceste îmbunătățiri ar veni atât de la noul proces de fabricație, făcând saltul de la 12nm la 7nm, de la noua arhitectură Ampere, de la noua memorie (ce ar putea fi GDDR6X), cât și de la posibilitatea ca noile procesoare grafice să fie pur și simplu mai mari.

Cât de mari? Zvonurile sugerează posibilitatea un RTX 3080 va avea același număr de unități de procesare grafică precum un 2080 Ti. Și din moment la un prag de performanță mai scăzut față de inevitabilul 3080 Ti, probabil nu va costa 1200 de euro. Probabil. Sper. Tare sper. Nu aveți idee cât de mult pot să sper. Deja mi-am luat un monitor nou în speranța că nu va trebui să plătesc prin nas pentru ceva care să înlocuiască RX480-ul.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button