GamingPCPC&Consoles

RTX 3070 nu este atât de rară pe cât se plâng gamerii

În punctul ăsta, NVIDIA GeForce RTX 3070 este o placă aproape inexistentă pe piață și ați crede că bișnițarii, boții și minerii de monede virtuale le-au cumpărat pe toate. Dar se pare că placa nu este chiar atât de rară când vine vorba de gaming pe PC, iar ultimul raport Steam Hardware Survey ne arată că placa de ultimă generație este din ce în ce mai populară, având cea mai mare creștere dintre toate modelele de pe piață.

Comparativ cu surorile sale, RTX 3070 este mult mai populară, reprezentând 1.29% dintre toate plăcile video de pe Steam. În același timp, RTX 3080 ocupă 0.87%, iar neprețuita generației, RTX 3090, are o cotă de 0.34% din piață. Cât de mult înseamnă asta? Păi, ca și comparație, RX6000 de la AMD nu are nici o placă în această listă de 95 de modele; adică până și GeForce GTX 550 Ti este mai populară decât oricare dintre noile plăci Radeon.

Steam Hardware Survey GPU Martie 2021 RTX 3070

Și dacă tot vorbim despre Steam Hardware Survey, procesoarele AMD au ajuns acum să ocupe mai mult de un sfert din piață. Dacă pe zona GPU nu stă așa bine, producătorul se bucură de o creștere mare pe zona CPU. Cât despre RTX 3070? Se pare că acest model conduce generația din care face parte spre popularitate, dar odată cu apariția RTX 3060 sunt sigur că vom vedea și mai multe procente ocupate de cele mai noi modele de la NVIDIA.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button