PC&ConsolesGaming

GTX 1650 a fost detronată de pe prima poziție în clasamentul Steam de o placă mult mai puternică

Nu de mult vorbeam despre cum GTX 1060, placa video care a ocupat poziția fruntașă în clasamentul de popularitate al Steam, a pierdut coroana în fața unei plăci video mai slabe, sub forma GTX 1650. Iar după o domnie scurtă. GTX 1650 a pierdut primul loc în fața RTX 3060, o placă mult mai puternică și prima care să suporte tehnologii precum ray tracing și DLSS.

Înainte să trecem la întrebarea „ce înseamnă asta pentru gameri?”, vreau să fac un mic disclaimer. Acest sondaj pe care cei de la Steam îl fac în fiecare lună nu vizează toți utilizatorii platformei. Astfel, realitatea poate fi puțin diferită de rezultatele arătate. Cu toate astea, ne putem face o idee destul de bună în legătură cu hardware-ul pe care majoritatea oamenilor care folosesc Steam îl au în PC-urile sau în laptopurile lor.

steam rtx 3060

Așa cum vezi și mai sus, RTX 3060 este cea mai populară placă de pe Steam a momentului! Probabil cea mai interesantă perspectivă este cea a dezvoltatorilor. Mai exact, studiourile care fac jocuri se vor uita la acest clasament și vor trage concluzia că tot mai mulți oameni au sisteme capabile de ray tracing, astfel tot mai multe jocuri vor implementa această tehnologie.

Mai mult, RTX 3060 este mult peste un GTX 1650 dacă ne uităm la performanțe (vorbim de o creștere de aproximativ 50%). Din asta reiese că jocurile vor putea fi și mai arătoase în viitor, grație adopției la scară mai mare a plăcilor video puternice. Și ocupantul locului 2, RTX 2060, este suficient de puternică pentru a rula cele mai recente jocuri.

Un alt aspect care merită menționat este creșterea furtunoasă în popularitate de care RTX 3060 s-a bucurat. Practic, diferența între luna februarie și luna martie este de 6,31%, un procent imens. Lansarea seriei RTX 4000 (care a tras în jos prețurile seriei RTX 3000) și încheierea crizei de semiconductori sunt doi dintre factorii care au contribuit la asta cu siguranță, și sunt foarte curios să văd cum va evolua situația.

Tudor Bostan

De la compunerile din clasele primare citite în fața clasei, până la timpul meu petrecut în presă, de mic am avut o pasiune pentru scris. Sunt student la o facultate de inginerie iar la Zona redactez știri din gaming și tech, presărate cu câte o recenzie pe ici-colo. Când nu scriu pentru site, mă prinde soarele dimineții în World of Warcraft sau în orice alt joc bun lansat recent.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button