Tech&ITRSS PaginaDeMedia

Plăcile video RTX 3000 se vor ieftini, în vreme ce modelele RX 6000 se vor scumpi

Prețurile plăcilor video încă mai au mult până să revină la normal, și pe măsură ce costurile acestora fluctuează, cei vor să-și asambleze PC-ul mult visat au multe obstacole de depășit. Iar această fluctuație se vede cel mai bine în prețurile seriilor RTX 3000 de la NVIDIA și RX 6000 de la AMD.

Plăcile în cauză încep să sufere modificări în materie de costuri, iar VideoCardz menționează că s-au constatat niște schimbări interesante. GPU-urile RTX 3000 par să se ieftinească, în vreme ce seria RX 6000 începe să se scumpească.

RTX 3000 se ieftinesc, dar nu cu mult

Astfel, MSI va pune la dispoziția cumpărătorilor RTX 3080 și RTX 3080Ti cu aproape 94 de dolari mai ieftine. Familia RTX 3080 va beneficia de o scădere a prețurilor de 47 spre 94 de dolari, în vreme ce plăcile RTX 3070 și RTX 3070Ti vor fi cu 16, respectiv 31 de dolari mai ieftine. Totodată, MSI aplică aceste modificări și modelelor RTX 3060 și RTX 3060Ti (15, respectiv 31 de dolari). Iar dacă le luăm prin excludere, singurul model pe care nu-l vom putea vedea redus este RTX 3090.

Pe de altă parte Sapphire va crește prețurile pentru seria Radeon RX 6000. Vorbim despre o scumpire de 79 de dolari în cazul lui RX 6900, 63 de dolari pentru RX 6600 XT și 55 de dolari pentru RX 6600. Nu au fost publicate alte detalii privind alți producători third-party, însă cele de mai sus ne arată că asistăm la un proces lung și anevoios de acomodare a costurilor de producție în raport cu costurile pentru cumpărătorul obșinuit. Da, este nevoie de timp ca prețurile să se stabilizeze, dar asta implică foarte mulți factori.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button