Reviews

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect Review – Vărul aspirator al lui R2D2!

Sunt sigur că până acum ați auzit de aspiratoarele robot. OZN-urile acelea circulare care curăță singure prin casă fără ca tu să ridici măcar un deget. Pentru că mai toți producătorii de electrocasnice au un astfel de model, azi avem a new kid in the house, si anume Rowenta Smart Force Cyclonic Connect. Il punem la treabă să vedem în ce măsură își merită banii și ce aduce în plus… sau nu, față de modelele similare de pe piață.

Pentru curățenia de zi cu zi, pentru familiile cu copii sau animale de companie, chiar și pentru cei care suferă de alergii, Rowenta Smart Force Cyclonic poate fi de real ajutor în rutina cotidiană. Chiar și atunci când nu ești acasă!

DESIGN

Rowenta a optat pentru o formă in D pentru robotul său, pentru a se potrivi în fiecare colț și pentru a putea curăța de-a lungul pereților. Acesta este motivul pentru care nu vom găsi perii laterale pe robot, ci doar o perie motorizată, care ocupă aproape toată lățimea aparatului și care măsoară 26 cm (5000 rpm). Înalțimea robotului este de 14 cm, ceea ce îl face destul de agil în a se strecura pe sub diverse mobile din casă. (nouă ni s-a blocat sub calorifer la filmare)

Smart Force Cyclonic Connect.

Pe partea din față butonul din centru este folosit pentru a începe curățarea sau pentru a da pauză, când urmează revenirea la bază. Ledurile din stânga indică mesajele de eroare și conexiunea Wi-Fi, iar butonul din dreapta ne informează asupra gradului de încărcare al robotului.

Smart Force Cyclonic Connect.

SETARE

E destul de simplu. Se conectează baza la priză și se pune robotul la încărcat. Autonomia anunțată de producător este de 60 de minute în ECO Mode, ciclul complet de încărcare fiind de 3 ore. Aspiratorul poate să curețe cam 120 m2. Oricum, robotul este capabil să se întoarcă singur la bază pentru a se reîncărca și a-și continua treaba din punctul în care a rămas. Apăsăm butonul și robotul începe să-și facă treaba.

Smart Force Cyclonic Connect.

ZGOMOT

Când vine vorba despre cât de silențios este Smart Force Cyclonic Connect, acesta emite 65 dB (A) în modul Eco, 68 dB (A) în modul Standard și 74 dB (A) în modul Boost. Ca și comparație, o conversație normală se poate purta la 50 de dB.

Smart Force Cyclonic Connect.

APLICAȚIA MySmartForce

Așa cum era de așteptat, un astfel de robot vine la pachet și cu o aplicație care permite programarea de la distanță. (pornire/pauză, viteză, încărcare). Configurarea robotului este extrem de simplă. Se descarcă aplicația MySmartForce (disponibilă pe iOS și Android) și se creează un cont gratuit. După partajarea accesului la rețeaua Wi-Fi, Rowenta Smart Force Cyclonic poate fi controlat de la distanță fără nicio problemă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Astfel, este posibilă pornirea unei curățări, definirea puterii de aspirație în cele trei niveluri (eco, standard și boost) sau programarea unei curățări directe pe o anumită zonă (spot) și trimiterea acestuia la baza de încărcare.

Smart Force Cyclonic Connect.

Aplicația permite utilizatorului să-și creeze programe proprii. Asta înseamnă că îți poți seta ziua, ora și puterea de aspirare, astfel încât robotul să-și făcă treabă, chiar și atunci când nu ești acasă sau nu ai timp să te ocupi de curățenie. Tot în aplicație poți vedea distanța parcursă de robot, timpul de funcționare și nivelul bateriei. CONTROLEZI ROBOTUL PRIN WI-FI ORICÂND ȘI ORIUNDE EȘTI. Poți „primi notificări” despre aspirator, consultând un jurnal sub forma unor mesaje dinamice: „Robotul a început să curățe”, „Robotul este încărcat“.

SISTEMUL DE NAVIGAȚIE

Dotat cu o bară de protecție, laser și cameră foto, Rowenta Smart Force Cyclonic Connect oferă o navigație metodică, zig-zag, fără să se întoarcă de mai multe ori în același loc. Așa cum spun producătorii, o curățare inteligentă: metodică și amănunțită. Începuturile pot fi un pic ezitante, dar va învăța foarte repede din greșelile sale! Este capabil să detecteze obstacolele și să evite scările datorită senzorilor de oprire a căderii cu infraroșu.

Smart Force Cyclonic Connect.

ÎNTREȚINERE

Colectorul de gunoi are o capacitate de 0,3l și se află pe partea superioară a dispozitivului. Se compune din sistemul de filtrare ciclonic, acoperit cu un filtru de spumă lavabil și un recipient de gunoi. Scopul filtrului este acela de a separa cât mai bine aerul de praf. Dezasamblarea și asamblarea tuturor acestor elemente se face ușor, prin apăsarea unei singure clapete. La fel, peria se desprinde ușor pentru a fi curățată și spălată. Producătorul recomandă înlocuirea acestora odată la 6 luni.

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect Rowenta Smart Force Cyclonic Connect Rowenta Smart Force Cyclonic Connect

ASPIRARE

În ceea ce privește aspirarea, acest Rowenta se descurcă ca mai toti roboții de acest fel. Foarte bine pe gresie și parchet sau alte suprafețe dure, cu rezultate ușor mai slabe pe covoare groase sau mocheta. Este dotat cu 3 viteze de aspirare:

Eco pentru suprafețe dure

Standard pentru gresie

  • Boost pentru covoare și mochete 

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect este ușor de utilizat, are acel sistem inteligent de filtrare, o perie motorizată de 28 cm pentru toate tipurile de suprafețe, o cameră și un laser pentru evitarea obstacolelor și un sistem de navigație care știe să nu treacă de mai multe ori prin același loc.

Rowenta Smart Force Cyclonic Connect

Așadar, ca să rezumăm, părțile bune ar fi:

Tehnologia Cyclonic prezentă și pe alte tipuri de aspiratoare Rowenta

Configurarea foarte simplă

Performanța pe suprafețe dure

Peria motorizată foarte mare

Și acum părțile unde ar mai fi de lucrat:

Înălțimea robotului nu-i permite să treacă în fiecare colț de cameră

Lipsa eficienței maxime pe covor

Unele obstacole pot fi gestionate defectuos

PREȚ ȘI DISPONIBILITATE Rowenta Smart Force Cyclonic Connect 

Produsul este disponibil în Romania din luna noiembrie. Prețul recomandat de producător este de 899 Euro.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button