TECHRSS PaginaDeMedia

Rover-ul Perseverance de la NASA face primii pași pe Marte

După solemna înmormântare a lui Opportunity (Oppy, pentru prieteni), NASA își pune speranțele în Perseverance, rover-ul care va preluia îndatoririle răpăsatului său frate pe Planeta Roșie.

După o călătorie obositoare începută în iulie anul trecut, de la Cape Canaveral, Florida, Perseverance aterizează cu succes pe Marte, pășind încet, dar hotărât, pe solul arid. Rover-ul ne transmite și salutări, alături de o „vedere” de la locul care, de-acum încolo, îi va fi pentru totdeauna casă (mă simt destul de emoționat).

Perseverance nu a stat foarte mult la taclale, pornind numaidecât spre Craterul Jezero, o porțiune extinsă și importantă a lui Marte care fusese odinioară un lac. NASA speră că rover-ul va putea detecta microorganisme, în vederea confirmării faptului că pe Planeta Roșie se găsesc forme de viață.

Perseverance va folosi mai multe instrumente, printre care senzori și camere cu raze-x, infraroșu, lumină standard și UV, ca mai apoi să înceapă excavarea pentru a preleva mostre. Planul este ca, în 2026, eventualele microorganisme să fie trimise pe Pământ pentru a putea fi studiate.

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Back to top button