MORE

Rooms, o noua aplicatie de la Facebook care reinvie batranul forum

Facebook este un gigant in domeniul in care activeaza, iar asta le-a adus suficienti bani in pusculita si le-a deschis calea catre o gama larga de startup-uri din Sillicon Valley si nu numai. Drept urmare, au ajuns sa achizitioneze fel si fel de mici companii cu idei de succes si sa le puna sub propriul brand. Iar cei ce nu s-au lasat cumparati, s-au trezit… copiati. Insa tura aceasta Facebook a facut o miscare noua. A lansat o aplicatie care nu are nici o legatura cu reteaua de socializare. Nu are nici macar o metoda de autentificare prin Facebook, si functioneaza ca un fel de alternativa la grupurile la care te poti alatura pe Facebook.

Singurul serviciu cu care poate fi comparat este Reddit, acesta functionand cam pe acelasi principiu: un subreddit pentru fiecare interes. Doar ca Reddit este mai mult pentru asa zisii „power-useri” ai internetului, iar acest serviciu nici macar nu avea o aplicatie oficiala pana acum doua saptamani, ceea ce inseamna ca Reddit era orientat mult catre utilizarea pe www. Contrar acestui principiu, Facebook a creat acest serviciu pentru a fi utilizat pe dispozitive mobile.

Rooms are o abordare putin ciudata, aceasta neafisand nici un fel de homepage. Contine doua card-uri, unul pentru Recommended Rooms, iar celalalt pentru Tips & Tricks, iar cea din urma este chiar un Room. Daca nu le avea nici pe-astea, eram clar pierduti in spatiu. Ideea de baza este urmatoarea: se creaza o camera, un room, pentru un anume interes. Acesta poate fi de orice natura, de la masini sport pana la ceva mult mai specific precum… rosii galbene semicoapte. Aceste camere nu se pot descoperi de catre user, ci acesta trebuie invitat de unul dintre membrii deja existenti. Invitatia se face printr-un cod QR.Desi pare o metoda destul de ruginita, aceasta isi face treaba.

Aplicatia verifica in mod constant Camera Roll sa vada daca exista vreun cod QR salvat ca screenshot si atunci cand descopera un cod nou, te intreaba daca vrei sa te alaturi camerei respective. Cred ca un aspect foarte interesant vizavi de toate povestile cu privacy-ul userilor este ca aplicatia este construita in asa fel incat in fiecare camera sa iti poti crea o noua identitate. Un alt aspect interesant tot in aceasta privinta este faptul ca tot ce se regaseste in setari este direct legat de cont. Din 3 optiuni mari si late, una este Delete account. Cred ca in aceasta privinta subiectul nu a fost nici pe departe dezbatut pe indelete, insa timpul nu-i pierdut.

Ceea ce a fost la inceput o impresie proasta s-a transformat intr-una de apreciere si curiozitate de indata ce am folosit-o. Cred ca Rooms are mari sanse sa ajunga unul dintre cele mai folosite si adoptate servicii, mai ales ca poate avea aplicabilitate in atat de multe domenii. Aplicatia este deocamdata disponibila doar pe iOS si poate fi descarcata direct de aici.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button