Tech&IT

Românii pe dark web – DIICOT a destructurat un grup infracțional la cererea Statelor Unite

În decursul zilei de ieri, trupele speciale de la DIICOT au arestat cinci români și i-au dus la audieri, la cererea Statelor Unite ale Americii. Acuzațiile asupra acestora includ instigare la omor, spălare de bani și organizarea unui grup infracțional. Se pare că cei cinci suspecți se ocupau de administrarea unor pagini de internet de pe dark web, iar printre „produsele” comercializate de aceștia se numără și asasinate la comandă.

Suspecții administrau site-uri de tip Onion care pot fi accesate cu browsere specializate, precum Tor Project. Aceștia pretindeau că sunt asasini, iar plățile erau efectuate sub formă de criptomonede. Odată ce plata era realizată, românii își luau tălpășița. Aceste manevre nu sunt deloc neobișnuite pentru junglă numită dark web, unde țepele se țin lanț.

În urmă perchezițiilor, agenții DIICOT au ridicat calculatoare, telefoane și circa 30.000 de lei, iar prejudiciul produs în urma acestei activități infracționale se ridică la aproape jumătate de milion de euro. Grupul infracțional a fost descoperit de reprezentanți ai Homeland Security Investigations – United States of America, care au informat polițiștii din cardrul D.C.C.O. – Serviciul de Combatere a Criminalității Informatice, S.C.C.O. Gorj, S.C.C.O. Hunedoara și al jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și Alba.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button