TECH

România va fi în primul val de „testeri” 5G!

Samsung Electronics și Cisco vor colabora cu compania de telecomunicații Orange pentru a efectua un trial de acces fix fără fir la nivel de 5G (fixed wireless access – FWA) în România, au anunțat companiile.

Acesta va fi primul test multi-vendor efectuat cu clienții în Europa și va dura o lună. Scopul său este de a demonstra modul în care 5G poate completa implementările de fibre existente pentru a furniza servicii de lățime de bandă de mare viteză. Acesta va asigura compatibilitatea echipamentelor fabricate de diferiți furnizori, astfel încât 5G să poată fi construit mai rapid și mai sigur de acum înainte.

Orange, care operează în 29 de țări la nivel global, este cel mai mare furnizor de telecomunicații din România, ținând cont de numărul de abonați. Samsung trebuie să furnizeze routere pentru acasă capabile 5G și unități de acces compacte de 5G, precum și serviciile de planificare a frecvențelor radio. Cisco va furniza platforma Cisco Ultra Gateway Platform, oferind un nucleu de pachete virtuale 5G bazat pe infrastructura Cisco NFV. Gateway-ul va fi implementat cu controlul și separarea planului de utilizator pentru o performanță sporită și flexibilitate.

La începutul acestei luni, Samsung a furnizat un prototip de 5G pentru Verizon și apelul video 5G pentru KT între Seoul și Minneapolis. Verizon intenționează să utilizeze echipamentele de rețea ale gigantului sud-coreean pentru lansarea comercială de 5G în cursul acestui an.

Sursa

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button