Știri IT

Romania este pe locul 6 la internet mobil

Internetul mobil de tipul LTE incepe sa devina din ce in ce mai popular, iar Romania nu este o exceptie. Dimpotriva, Romania chiar este in top!

Organizatia OpenSignal a formulat un raport care detaliaza starea actuala a internetului mobil la nivel planetar, indicand o rata de adoptie foarte mare a formatului LTE si o prestatie foarte buna din partea provider-ilor din Romania.

In ultimul sfert al anului 2015, tara noastra se afla pe locul numarul 6 de pe planeta la viteze LTE, cu o medie de 26Mb/s. Suntem intrecuti numai de Coreea de Sud, cu 27Mb/s, Israel si Ungaria, cu 28Mb/s, Noua Zeelanda cu 29Mb/s si in cele din urma de Singapore, care troneaza peste tot restul planetei cu 37Mb/s.

RomaniaLTE

Aceasta reusita este impresionanta, dar trebuie mentionat ceva foarte important. In al treilea sfert al anului 2015, Romania era chiar pe locul 2 in acest clasament, avand o viteza de 31Mb/s. De atunci, lucrurile au mers putin la vale, dar tot intrecem cea mai mare parte din Terra.

Segmentul pe care Romania nu sta atat de bine este acoperirea LTE. Chiar daca avem viteze exceptionale, acestea sunt disponibile in numai 61% din teritoriul tarii. Intrecem totusi natiuni precum Germania, Rusia, Marea Britanie, Franta si multe altele, Romania fiind situata aproape de jumatatea clasamentului.

[Open Signal]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button