MORE

Rolul noilor tehnologii in terapia autismului

Weekend-ul acesta are loc la Bucuresti o conferinta stiintifica ce trateaza subiecte de terapie pentru persoanele cu tulburari din spectrul autist. Este vorba despre Conferinta Internationala ABA 2018.

Doua dintre prezentari se refera la diverse tehnologii care joaca un rol foarte important in recuperarea persoanelor cu autism.

Sambata, intre orele 14.00 – 15.45,
Lorenzo Todone va vorbi despre
comunicarea functionala prin intermediul tabletelor cu dispozitive de generare a vorbirii pentru adolescentii cu autism: puncte forte si limite.

Lorenzo Todone este vice-presedintele SIACSA (Asociatia pentru analiza aplicata si experimentala din Italia), dar in principal lucreaza ca supervizor ABA intr-un Centru de copii si adulti cu autism si alte tulburari, in Florenta, Italia, fiind co-fondatorul acestui Centru.

Prezentarea sa din cadrul conferintei se refera la un studiu al carui obiectiv a fost cercetarea unei posibile relatii intre introducerea unui Ipad cu DGV si numarul de cerinte noi si diferite emise de doi adolescenti cu autism si cu abilitati de verbalizare, dar cu un nivel scazut de articulare. In plus, s-au cercetat efectele introducerii unui DGV asupra abilitatii lor de a exprima cerinte, prin vorbire.

La randul sau, Silviu Matu va prezenta un studiu clinic controlat despre eficienta roboterapiei pentru copii cu tulburari de spectru autist.

Silviu Matu este un tanar cercetator in psihologie, lector universitar in cadrul Departamentului de Psihologie Clinica si Psihoterapie, din Universitatea Babes-Bolyai, Cluj-Napoca.
In prezent, lucreaza pe una din cele mai avansate platforme de psihoterapie bazata pe realitate virtuala si robotica, Platforma PSYTECH-MATRIX (http://www.psytech.ro),

cautand noi modalitati de a-i ajuta pe oameni sa previna sau sa depaseasca problemele emotionale.

Prezentarea lui Silviu Matu va avea loc duminica, intre orele 09.00-10.45

Conferinta Internationala ABA 2018, care se va desfasura la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, se afla deja la a saptea editie si reprezinta cel mai mare eveniment din Sud-Estul Europei dedicat analizei comportamentele aplicate.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Rolul noilor tehnologii in terapia autismului | Stiri online - Cele mai noi stiri | Sursedestiri.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button