Tech&ITPC

ASUS debutează pe piața SSD-urilor cu ROG Strix SQ7

De la laptopuri, display-uri și periferice până la plăci de bază, divizia ROG acoperă o bună parte din segmentul hardware. Dar parcă lipsește ceva, nu? Well, lipsea, pentru că acum ASUS se lansează inclusiv pe piața SSD-urilor. Aici intră în scenă ROG Strix SQ7, pe care producătorul l-a anunțat pe pagina sa taivaneză de Facebook, cu puțin timp înainte de respectabilul eveniment Computex 2022.

ROG Strix SQ7 nu are deocamdată o fișă completă a specificațiilor, dar vrea să concureze cu cele mai bune SSD-uri actuale de pe piață. Se știe doar că este vorba despre un mediu de stocare M.2-2280 de 1TB pe interfață PCIe 4.0 x4. SQ7 este alcătuit dintr-un heat spreader din grafen, simplu și suficient de micuț cât să încapă lejer în sisteme desktop, în laptopuri și poate chiar și în interiorul lui PlayStation 5.

Abordarea asta simpluță nu indică prea multe. ROG Strix SQ7 ar putea face, deci, uz de o soluție SSD turnkey, adică ready to use, sau ar putea fi vorba despre un mediu mai complex, cun controller și un firmware proprietare. Dar din moment ce ăsta este primul SSD lansat vreodată de ASUS, este destul de posibil ca dezvoltatorul să utilizeze o soluție turnkey la pachet cu o oarecare customizare care să justiffice ideea de ROG ca brand.

ASUS ROG Strix SQ7

Este un pas natural, dar riscant în evoluția acestui sector. În ultima vreme, aproape toate numele importante de pe piață precum Gigabyte sau MSI au început să lanseze SSD-uri. Da, costurile de producție sunt măricele, costurile 3D NAND fluctuează de la o zi la alta iar competiția este feroce. În același timp, entuziaștii hardcore așteaptă SSD-urile cu interfață PCIe 5.0 x4, dar asta nu înseamnă că le vor și primi prea curând. Deci, de ce să te chinui cu o platformă de test când poți opta pentru standardul PCIe Gen4 deja verificat și standardizat?

Carol Zafiriadi

"Am crescut inconjurat de pop culture, muzica si jocuri video..." Da, cunoastem explicatia pe care o poate oferi cineva care scrie despre gaming si tehnologie. Evident, nici eu nu sunt o exceptie. Cunoscutii ar putea spune ca in scrierile mele se pot regasi convingerile si esteticile care il fac pe Carol sa fie...Uhh...Carol. Scriu cu drag, alaturi de colegii mei, si disec filosofic si estetic jocurile video si smecheriile aduse de tehnologie.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button