Tech&ITPCRSS PaginaDeMediaTECH

ROG Strix RTX 3080 Ti este prima placa custom bazata pe noul chip Ampere

Deja nu mai este un mister ca anul acesta vom avea parte de seria RTX 3000 de la NVIDIA. Cu atat mai mult cu cat deja avem confirmarea ca pozele scurse acum ceva timp pe net sunt reale. Astazi vom vorbi insa despre prima placa bazata pe chip-ul Ampere, construita de un partener. Ce vedeti in poza de mai sus este ROG Strix RTX 3080 Ti si va fi una dintre cele mai bune distributii de pe piata; exact cum ne-au obisnuit cei de la Republic of Gamers.

ROG Strix RTX 3080 Ti – Ce s-a intamplat cu RTX 3090?

Imaginea de mai sus este si ea tot un leak (pentru cine mai crede asta) si pare sa provina dintr-o prezentare interna ASUS. Pentru ultimele doua-trei generatii de placi video, ROG a mentinut un design similar pentru sistemul de racire. De data asta pare ca vom avea parte de un aspect nou, mai modern. Constructia pare sa cuprinda plasticul cu care suntem obisnuiti, alaturi de niste elemente metalice. In continuare, fata placii este populata cu trei ventilatoare si vedem in coltul din stanga jos si modelul: 3080 Ti.

Asta duce la urmatoarea intrebare: „De ce nu au prezentat cel mai puternic model, 3090?„. Se presupune ca NVIDIA ar renunta la seria de placi Titan pentru a readuce pe piata modele cu terminatia xx90. Pare ca nu este cazul aici, intrucat in poza vedem ROG Strix RTX 3080 Ti. Sau cine stie; poate vom vedea un presupus RTX 3090 lansat ceva mai tarziu, in maniera in care AMD a procedat cu Ryzen 9.

NVIDIA RTX 3090 vs Titan?!

Ce stim pana acum despre RTX 3080 Ti?

Chiar daca NVIDIA nu a oficializat inca nimic, informatii exista deja pe internet. Ba chiar avem si o lista cu specificatii. Aparent noile placi RTX 3080 Ti vor avea la baza chip-ul GA102, alaturi de 11GB de memorie GDDR6X si un bus de 352 de biti – toate acestea insotite de un TDP de 320W. Mai jos am atasat lista cu specificatii obtinuta de la Videocardz.

NVIDIA GeForce RTX 3080 Series – Videocardz.com
Model SKU PCB chip Memory interface TBP Connectors
RTX 3090 Ti/SUPER/TITAN SKU10 PG132 GA102 24 GB GDDR6X 384-bt 350 W. 3x DP, HDMI
NVLink
RTX 3080 Ti/SUPER SKU20 PG132 GA102 11 GB GDDR6X 352-bit 320 W. 3x DP, HDMI
RTX 3080 SKU30 PG132 GA102 10 GB GDDR6X 320-bit 320 W. 3x DP, HDMI

Din cate se pare, atat NVIDIA cat si partenerii precum ASUS, aici de fata, se pregatesc pentru ceva mare. Tot circula zvonuri din China cum ca preturile vor pica in cap gratie stocurilor mari din generatia curenta. Am vazut si poze cu racirea NVIDIA pentru noile placi. Deja semnele indica o venire iminenta iar luna Septembrie pare a fi cea mai plauzibila perioada.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button