PC&Consoles

Rockstar pune capăt uneltei de modding OpenIV

Pentru clarificare: Nu Rockstar a trimis a interzis OpenIV, ci compania care deține Rockstar, Take Two Interactive. Îmi cer scuze pentru confuzie.

GTA 5 este în acest moment cel mai popular joc de pe planetă… după Minecraft, dar sunt câțiva oameni care tot încearcă să îl transforme într-o experiență ceva mai personală, prin mod-uri. Iar Rockstar are o veste neplăcută pentru aceștia, și pentru cei care încă mai preferă GTA 4… sau Max Payne 3.

OpenIV era un mod ce permitea utilizatorilor să modifice o mare parte a jocurilor bazate pe motorul Rage, să analizeze fișierele existente, să adauge conținut, să înlocuiască elemente, în esență să își facă de cap. Spun că „era”, deoarece Rockstar susține că OpenIV mai permite ocolirea protecției prezente în aceste jocuri, și ca urmare nu vrea să mai existe. În nici un caz cu Red Dead Redemption 2 la ușă.

Deși se află în dezvoltare de aproape un deceniu și a putut fi folosit fără probleme până acum, Rockstar a trimis dezvoltatorilor lui OpenIV o scrisoare prin care erau rugați să înceteze distribuția și lucrul la această unealtă. Creatorii mod-ului se vor conforma, din simplul fapt că încercare de-a lupta împotriva ordinului primit de la Rockstar va însemna luni de zile pierdute prin tribunale, costuri judiciare și foarte mulți nervi. Ei nu acceptă nici un fel de vină, deoarece s-au conformat cu legile în vigoare în privința dezvoltării lui OpenIV și nu interferau cu modurile de multiplayer.

Desigur, internetul fiind internetul, îndepărtarea lui OpenIV de pe internet este o imposibilitate fizică, așa că tot va dăinui prin eter, la îndemâna tuturor celor care vor să insereze girafe motocicliste în Liberty City, sau să îl bage pe Iron Man în Los Santos.

[DSO Gaming]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button