Gaming

Rockstar nu vede cu ochi buni documentarul GTA produs de BBC!

BBC lucrează în acest moment la o docudramă bazată pe Grand Theft Auto al celor de la Rockstar, ca o parte din inițiativa Make It Digital, menită să facă oamenii mai interesați de domeniul digital. Și de ce anume ar face un film despre Grand Theft Auto, un joc în esență despre furat mașini și distrus proprietati? Foarte simplu, fiindcă nu este o adaptare a lui GTA, ci o relatare a poveștii producției sale.

Această docudramă pentru televiziune va dura 90 de minute, timp utilizat pentru detalierea modului în care niște oameni care se știau din copilarie au creat unul dintre cele mai populare jocuri video din lume. De la începuturi umile, la măreție, și desigur trecand prin numeroasele scandaluri declanșate de acest joc violent.

Zvonurile chiar sugerează că într-unul dintre rolurile principale va fi Daniel Radcliffe, cunoscut pentru seria Harry Potter. Momentan nu a fost anunțată o dată la care acest documentar va fi lansat, dar mai important de atât, este ca absolut nimeni de la DMA Design nu a fost contactat pentru a oferi informatii despre cum anume „s-a întâmplat” GTA.

Dacă nu cunoașteți numele, DMA Design era studioul ce-a dezvoltat Grand Theft Auto, ce mai târziu a fost transformat în Rockstar North, după achiziția sa de către Take Two Interactive. In absența celor care au creat jocul, sursa principală de informații pentru acest proiect se presupune că va fi cartea Jacked: The Outlaw Story of Grand Theft Auto, scrisă de David Kushner, despre care oricum s-a spus că nu este o redare fidelă a evenimentelor sau persoanelor implicate în dezvoltarea GTA.

Detalii mai multe despre acest proiect nu sunt disponibile în acest moment.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button