GamingPC&Consoles

Rockstar nu credea că GTA va fi un succes

Zilele trecute am sărbătorit aniversarea de 25 de ani de la apariția seriei de jocuri GTA, o franciză care acum este sinonimă cu jocurile open-world și care ocupă un loc de cinste în istoria gamingului. Dar lucrurile nu stăteau la fel acum două decenii și jumătate, iar la acea vreme membrii echipei de la DMA Design (mai târziu redenumită în Rockstar North) nu erau convinși că un joc rezultat dintr-o greșeală ar fi putut prinde avântul pe care-l are astăzi.

Conform spuselor lui Colin Macdonald, un fost angajat DMA Design care s-a angajat în cadrul studioului cu doar câteva luni înainte de lansarea lui GTA 1, atmosfera la birou era destul de tensionată. Deși erau în mijlocul procesului de dezvoltare, cei din echipă nu erau foarte mulțumiți de direcția în care mergeau lucrurile. În plus, jocul avea destul de multe probleme și nu putea fi rulat mai mult de câteva minute fără să dea crash. Bine, dacă întrebi orice jucător de GTA Online situația nu s-a schimbat prea tare nici în 2022.

Pe măsură ce proiectul se apropia de final, lucrurile au început să se schimbe. Dezvoltatorii erau din ce în ce mai mulțumiți cu munca lor și într-un final părea că au găsit rețeta perfectă pentru jocul care avea să devină GTA. Cu toate astea lansarea a fost una grea și în ciuda tuturor celor întâmplate, echipa nu voia să renunțe la această serie. Grand Theft Auto II urmă să fie mântuirea acestora în cazul în care primul joc nu era de succes, dar cumva, lucrurile au mers bine încă de la prima încercare.

Restul știți și voi și este deja scris în istorie: GTA III a venit în 2001, iar de atunci jocurile s-au schimbat masiv. Rockstar a început această revoluție a lumilor 3D deschise explorării și au reușit să stabilească un standard care a fost întrecut cu greu de alte jocuri. Și chiar și acum, la 25 de ani distanță, Grand Theft Auto rămâne unul dintre cele mai populare nume din gaming. Urmează lansarea lui GTA 6 cândva în viitorul nu foarte îndepărtat, așa că situația nu se va schimba prea curând. Dacă vreți să aflați întreaga istorie a francizei, vă invit să urmăriți videoul dedicat de pe Playground.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button