MORE

Rockstar da in judecata BBC pentru showul GTA!

Cand BBC a anuntat ca lucreaza din greu la un nou serial docudrama bazat pe GTA, parerile au fost impartite. Multi au spus ca exista posibilitatea ca BBC sa transforme show-ul intr-o poveste sterila, moralizatoare si lipsita de orice fel de savoare, cu conotatii de justitie sociala, in timp ce altii pur si simplu erau interesati de ceea ce ar putea face BBC cu aceasta propietate intelectuala. Un lucru insa este cert: Rockstar da in judecata BBC pentru showul GTA!

BBC se pare ca nu au avut de fapt suportul celor de la Rockstar si … nici drepturile de a folosi franciza. Binecuvantarea creatorilor nu a intrat asadar in ecuatie.

Rockstar Games, prin intermediul publiserului Take-Two Interactive, tocmai a intentat un proces televiziunii britanice pentru incalcarea drepturilor de autor. In declaratia oficiala, dezvoltatorul a spus ca „nu a fost implicat in proiect” si ca BBC nici macar nu a incercat sa contacteze compania, cu toate ca Rockstar a avut multiple tentative de a contacta si negocia cu BBC.

Drama urmeaza sa se numeasca Game Changer si se pare ca are drept subiect oameni cheie din Rockstar si din un universul GTA, fiind destul de greu in aceste conditii sa nu gafezi. Mai ales ca BBC sunt recunoscuti pentru maniera sociala in care abordeaza anumite fenomenele, in timp ce Rockstar sunt mai… liberali de felul lor. Conflictul a fost inevitatabil, iar procesul dintre cei doi giganti ar putea fi doar inceputul acestuia.

Avem deja nume mari atasate proiectului, precum Daniel Radcliffe si Bill Paxton. Ramane de vazut daca se inteleg cele doua parti sau nu.

Articole asemanatoare

Back to top button