GamingPC&ConsolesTech&IT

Rocket League rămâne fără multiplayer pe Mac și Linux

Viitorul nu sună bine

Săptămâna trecută a venit o veste neplăcută pentru cei care au cumpărat Rocket League și vor să îl butoneze pe Mac și Linux. Psyonix anunță că din luna martie vor renunța la varianta pentru aceste sisteme de operare a jocului.

Atunci va fi implementat în joc un ultim update ce va dezactiva componenta de multiplayer, precum și pe cea de Steam Workshop. Orice mod deja instalat încă va mai funcționa… și, practic, nu prea te împiedică nimic să copiezi manual fișierele din alte locuri și să le instalezi fără Steam.

Ce nu prea vei mai putea face va fi să participi la sesiuni de multiplayer on-line, ceva nu tocmai grozav pentru un joc predominant de competitiv. Motivul dat de Psyonix este adaptarea jocului pentru a se folosi de tehnologii noi, a căror implementare face dificilă continuare suportului pentru MacOS și Linux. Așa că au decis să renunțe pur și simplu la suportul pentru aceste sisteme de operare.

Nu s-au oferit detalii despre ce tehnologii ar urma să fie incluse în joc din pricina cărora se va abandona din luna martie MacOS și Linux, speculația principala din acest moment fiind că ar fi vorba de un nou modul de prevenire a trișatului.

O altă posibilitate ar fi că, în general, MacOS și mai ales Linux tind să aibă propriile lor particularități ce provoacă mai multe probleme ca Windows.

Psyonix a ținut totuși să menționeze că jocurile încă ar mai putea funcționa în totalitate pe aceste sisteme de operare folosind soluții de emulare, precum Proton. Totuși, funcționarea lor nu este garantată. Dar dacă încă va funcționa cu Proton, atunci ar putea fi mai mult un semn rău, pentru că atunci nu prea va mai exista multă motivație pentru unii producători să mai facă o variantă dedicată de Linux, când Steam deja include un strat de emulare foarte bun.

[Ars Technica]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button