PC&Consoles

Rocket League a vandut doar 5 milioane de unitati

Rocket League este considerat in acest moment unul dintre cele mai de succes jocuri indie din ultimi 3 ani, fiind demn sa stea pe acelasi podium cu Minecraft.

Nimeni nu s-ar fi asteptat ca un studio ca Psyonix dupa un joc Supersonic Acrobatic Rocket-Powered Battle-Cars sa scoata un joc ca Rocket League si sa fie si un succes de talie globala. Mai mult, Rocket League a dezvoltat si o latura competitiva, ceea ce credem ca ii bucura pe cei de la Psyonix.

Rocket League pana anul trecut in luna Decembrie a vandut 4 milioane de unitati, avand un profit de 70 de milioane de dolari. Acum, la doar 6 luni mai tarziu, vanzarile au sarit peste 5 milioane de unitati, cifra de afaceri ajungand undeva la 110 milioane de dolari. O cifra extrem de impresionanta pentru un studio care nu prea a fost bagat in seama, ba mai mult, jocul este gratuit pentru abonatii PlayStation Plus, iar asta nu a oprit cu nimic trend-ul ascendent al vanzarilor.

De altfel, faptul ca jocul a fost gratuit pentru abonati PlayStation Plus se pare ca a ajutat jocul, posturile pe Youtube si Facebook raspandind Rocket League la cat mai multi gameri. Asa se pare ca a ajuns sa fie unul dintre cele mai populare jocuri de pe Playstation 4, cu un numar impresionant de 42% jucatori activi, urmat de PC, unde are un umil 36% in crestere pe Steam, Xbox One situandu-se la un player base de 22%. Nu este rau deloc pentru un astfel de titlu nu?

 

[Forbes]

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button