PC

Roccat Isku si Force FX REVIEW – O tastatura de gaming… un pic altfel!

Experienta noastra de utilizare cu brand-ul Roccat este destul de vasta, placandu-ne cateva dintre realizarile acestora in domeniul perifericelor de gaming, Pure sau Kave fiind doua exemple extrem de bune.

Totusi, Roccat Isku+ Force FX este o ciudatenie in aceasta piata, avand in vedere pretul recomandat de producator de 99 de euro, asta in ciuda absentei unor taste mecanice. Chiar si cu acest mic neajuns, Roccat au reusit sa ofere un pachet atragator pentru pretul cerut, Isku+ Force FX avand sub capota o groaza de optiuni care sa ajute un gamer.

Haideti sa aruncam o privire peste ceea ce ofera tastatura din punct de vedere vizual. Este destul de voluminoasa si marginita de o rama cu insertii lucuioase, completata de surpafate mate, astfel evitandu-se amprentele. In partea superioara avem un set de hot key-uri pentru butoane media, dar si butoane dedicate pentru inregistrare si luminozitate. Ne-a placut nespus prezenta butonului de REC pe tastatura, putand sa legi butonul in sine cu programe precum OBS sau Shadow Play. Evident, cinci taste de macro sunt incluse si inca un set de butoane programabile la baza tasaturii, acestea fiind incorporate in palmrest si pot fi programate.

Roccat Isku Force FX propune taste semi-mecanice, low profile, asta inseamna ca nu sunt foarte ridicate, distanta necesara pentru a actiona un buton fiind foarte scurta. Experienta de utilizare este placuta, iar butoanele macro programabile, mai ales cele trei de sub tastatura sunt foarte usor de accesat. Cel mai probabil, Roccat, atunci cand au proiectat aceasta tastatura s-au gandit la un command center, nu la o simpla tastatura de gaming.

O functie care ne-a placut nespus, este Easy Shift, care pana acum a fost disponibila doar pe soarecii de razboi de la Roccat. Aceasta tehnologie iti permite ca prin actionarea unui singur buton sa rescrii functiile unui set de 20 de butoane de pe tastatura, adica sa ai de fapt doua seturi pe care sa le alternezi prin actionarea acelui unic buton. Este extrem de util in jocuri precum EVE sau Star Citizen, dar si MMO-uri, fiind o tastatura care stie exact ce fel de public tinteste. Mai mult, daca aceasta tehnologie se regaseste si pe mouse-ul tau, beneficiezi de Roccat Talk: folosesti un buton de pe mouse pentru a schimba functiile tastelor de pe tastatura, astfel Roccat asigurand o comunicare intre produsele sale de gaming.

Pe parte software, Roccat au impresionat placut si in trecut, programele care insotesc produsele lor fiind bine gandite, chestie valabila si in cazul de fata. Pe langa faptul ca poti sa iti selectezi butoanele macro dintr-o lista destul de mare de jocuri, acestea fiind de usor de combinat si modificat, iti poti transforma tastatura in stroboscop, Roccat incluzand un mod de iluminare RGB, in care sa iti setezi dispozitivul in toate culorile curucubeului daca doresti.

In concluzie, Isku+ Force FX nu este o tastatura pentru toata lumea. Pretul este destul de mare, dar, are o tinta, acei jucatori care nu doresc switch-uri mecanice, dar au nevoie de o tastatura performanta, caz in care nu trebuie sa te uiti mai departe de acest produs. Fanaticii de simulatoare vor iubi aceasta tastatura, iar cei care lucreaza in editare video sau foto ar putea gasi un aliat neasteptat in Isku+ Force FX.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button