Tech&IT

Un robot a rupt degetul unui copil de șapte ani într-un campionat de șah

Autor: Matei Pană

Se pare că nicăieri nu ești în siguranță, nici măcar în timpul unui campionat de șah. Acum câteva zile, în timpul unui meci, un robot a rupt degetul oponentului său de șapte ani. Acest lucru s-a întâmplat la un campionat de șah din Rusia numit Moscow Chess Open. Video-ul pe care îl puteți vedea aici arată cum un braț robotic, programat doar pentru a muta piese de șah, prinde degetul copilului.

Sergey Lazarev, președinte al Federației de Șah din Moscova, a spus că “băiatul a făcut o mișcare, apoi trebuia să dea timp robotului să răspundă, dar s-a grăbit, iar robotul l-a apucat de deget. Noi nu avem nimic de-a face cu robotul”.

În acest caz, vina este a inginerilor care au programat acel robot, “învățându-l” doar să mute piese de șah pe o tablă, nu cum să acționeze într-o situație în care un om stă în calea mutărilor sale. Dacă o simplă cameră care detectează obiecte străine ar fi fost montată pe acel robot, care să-i dea acestuia informația că trebuie să stea pe loc, acest incident ar fi putut fi evitat.

Nu este prima dată când oamenii și roboții nu se înțeleg

Acesta este doar încă unul dintr-o lungă listă de accidente pe care oamenii le-au suferit atunci când interacționau sau lucrau cu mașinării. În Statele Unite, în medie, câte un om moare în fiecare an în accidente provocate de mașinării, accidente care sunt înregistrate de Departamentul Muncii din Statele Unite.

Din fericire, copilul nu a fost rănit foarte grav, deoarece adulții din apropiere au intervenit imediat. Ziua următoare, copilul s-a întors cu un ghips și a finalizat campionatul. Dar nu pot să mă abțin să fac gluma aia cu “in Soviet Russia, chess plays you”.

Contributors

Pe lângă echipa noastră uzuală de tocilari, colaborăm punctual cu diverși redactori și freelanceri la fel de pasionați ca și noi în ceea ce privește jocurile, gadget-urile și tehnologia, în general. Materialele scrise de aceștia sunt marcate cu denumirea Contributors și sunt evaluate cu atenție, pentru a ne asigura că vă oferim informații corecte și conținut de calitate, la standardele Zonei.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button