Tech&IT

Everyone Digital: Cursuri de programare pentru copiii defavorizati

Statisticile arata ca meseriile copiilor nostri vor presupune cunostinte de programare. Ce se intampla cu cei care viseaza la o cariera in IT dar ale căror familii nu își permit un curs de robotică sau coding? Cum poate fi facilitat accesul la tehnologie și dezvoltarea abilităților digitale a copiilor defavorizati ?

Prin proiectul Everyone Digital, parte a programului Alt Viitor finanțat de Microsoft Romania, E Civis își propune să dezvolte accesul egal la tehnologie pentru toți copiii și tinerii.

Robohub

Cursurile vor fi gratuite pentru copiii care primesc bursă socială și subvenționate pentru copiii care provin din familii cu un venit maxim de 4000 RON.

Robohub

Programul va merge și în școlile din zonele rurale și urbane unde, în completarea orelor din programa scolara, se vor preda 6 ore de informatică, urmărind astfel să sensibilizeze autoritățile locale privind nevoia de a dezvolta competențe digitale pentru copii.

În cadrul proiectului se va deschide si un Robohub în București și alte 4 centre în Constanța, Focșani, Piatra Neamț și Suceava unde li se vor livra formări de specialitate și profesorilor.

Robohub

Fiecare curs va avea maxim 20 de participanți și o durată de 1 lună, permițând astfel unui număr cât mai mare de copii să testeze platforme de programare și hardware diferite. Înscrierile se pot face online, iar pe perioada programului se estimează ca acestea vor fi accesate de peste 1.000 de copiii din familii cu venituri mici.

Măriuca Mihăilescu

Nu mă consider un „geek” în materie de tehnologie, dar știu că ceea ce contează la un produs este experiența de utilizare. Plec de la presupunerea ca nu știu nimic despre acel produs și văd cum mă împac cu el. Experiența mea îndelungată ca jurnalist și diversitatea de subiecte și domenii abordate au fost tot atâtea atuu-uri într-un segment publicistic dominat de bărbați. M-am familiarizat suficient de repede cu tehnologia așa încât să prezint Zona IT, emisiunea de pe TVR1 și să pornesc și un proiect personal, dedicat segmentului de home appliances.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button