GamingPC&ConsolesRSS PaginaDeMedia

Roblox revine după trei zile în care serverele au fost inactive

Roblox este unul dintre cele mai populare jocuri din lume în acest moment, având ca public în special copii și tineri. Iar cu această popularitate, era inevitabil ca lumea să nu observe faptul că serverele jocului au trecut în lumea celor offline în noaptea dintre joi și vineri. Și unde mulți au crezut că problema va fi una de scurtă durată, abia ieri după-amiază a fost remediată.

Ce a cauzat căderea Roblox?

Un purtător de cuvânt al companiei care se ocupă de joc a dezvăluit și cauza problemei pentru cei de la The Verge: „Această perioadă de inactivitate a fost cauzată de creșterea numărului de servere din centrele noastre de date și nu a fost rezultatul unui număr prea mare de utilizatori sau a vreunui factor extern.” Despre această situație a vorbit și CEO-ul Roblox pe blogul oficial al jocului. În postarea de ieri, David Baszucki a dezvăluit că va publica și un „post-mortem” în curând și că va lua toate măsurile pentru a preveni astfel de situații pe viitor.

Problemele au început pe 29 Octombrie în jurul orei 02:00 (ora locală), când gamerii au început să raporteze probleme cu serverele. Unii au speculat că problemele ar fi apărut în urma unei promoții organizate împreună cu Chipotle care a început cu jumătate de ora înainte de căderea serverelor, dar reprezentanții Roblox au confirmat că situația nu a fost legată de un eveniment anume sau de o promoție.

Această perioadă de inactivitate este imensă pentru lumea IT, mai ales că Roblox este un joc extrem de popular care însumează peste 40 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi. Cei mai afectați oameni nu au fost însă gamerii, a căror vârstă medie este de sub 13 ani, ci mai de grabă părinții care au avut un weekend plin în care puștii lor nu au putut să se joace titlul favorit.

Marinake

Andrei mă numesc, dar lumea mă cunoaște drept Marinake. Am terminat ceva facultate de publicitate, însă drumurile mele nu au condus niciodată spre acest domeniu... așa că mă aflu aici și acum. După câțiva ani în care am tot migrat de pe o platformă pe alta și mi-am lăsat amprenta, scrisă, peste tot unde am apucat, am poposit la Zona. Scrierile mele includ recenzii de jocuri și hardware, cât și produse lifestyle. Când nu scriu review-uri, mă veți găsi adesea cu o cafea în mână, scriind despre ăle mai noi știri din industria tech și nu numai.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button