MORE

Roaming gratuit, in Uniunea Europeana.

Cu nu foarte mult timp in urma vorbeam despre masurile mai stricte pe care europeni vor sa le impuna in legatura cu anumite practici de pe web. Ei bine se intampla: UE, voteaza pentru protejarea neutralitatii internetului si, da, in sfarsit, se va termina cu taxele de roaming.

Parlamentul European, a votat pentru reguli impotriva providerilor de internet care blocheaza sau incetinesc serviciile oferite de competitori, sau prioritizarea anumitor servicii, oferind banda separata, asa cum sa intamplat cu NetFlix in Statele Unite. Dar partea cea mai tare este ca incepand cu 15 decembrie 2014, se termina cu tarifele de roaming pe teritoriul Uniunii Europene. Asadar, de la jumatatea lui decembrie incolo, nu mai avem a ne teme de un posibil atac de cord la vederea facturii, dupa o plecare in alta tara Europena. Mai fain, este ca aceasta norma se va aplica nu numai pentru voce si mesagerie, ci si pentru date. Totusi, se pare ca lobby-sti companiilor au reusit ceva: In cazuri exceptionale, operatorii pot aplica taxe pentru a se proteja impotriva „utilizarii abuzive sau anormale” a serviciilor lor. Este un pas urias inainte, pentru consolidarea unei piete unice de telefonie, la nivel European.

Zona IT

Întotdeauna am avut înclinații „renascentiste”: film, jurnalism, filosofie, orice presupune despicatul firului în patru până la mecanismele cele mai profunde. Dar pasiunea pentru tehnologie a fost o constantă. Am început să configurez sisteme PC pe la sfârșitul anilor ’90, întâi pentru mine, apoi pentru prieteni, apoi pentru primul meu start-up, una dintre primele firme de editare digitală din Romania. Asta în paralel cu jurnalismul tech, început în aceeași perioadă, concretizat întâi în producții TV, apoi în online.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button