MORE

Riot interzice G2A

De ani de zile, G2A încearcă să își legitimeze operațiunea prin diferite sponsorizări și foarte multă promovare. Compania, care se ocupă predominant cu re-vânzarea de coduri pentru jocuri, începuse chiar să sponsorizeze echipe de eSports, până când Riot a pus piciorul în prag și le-a interzis să mai facă asta vreodată.

Mărul discordiei dintre cele două părți vine de la faptul că G2A oferă opțiuni de vânzare a conturilor de League of Legends, cele de nivelul 30 fiind comercializate chiar și la 25 de dolari și de procurare a serviciilor de creștere a rating-ului de ELO, prin promovarea asistata în clasament.

Aceste norme sunt împotriva ideii de bază a jocului, așa că Riot a încercat să ajungă la o înțelegere cu G2A. Acea înțelegere era destul de clară. Dacă G2A mai vrea să aibă voie să sponsorizeze o echipă de League of Legends, atunci trebuie să înceteze să mai ofere servicii care strică sistemul de progresie al jocului.

G2A a refuzat, ca urmare, compania a fost obligată să înceteze sponsorizarea echipelor de League of Legends, precum: Cloud9, Counter Logic Gaming și H2K. Orice siglă a G2A trebuie să fie îndepărtată de pe site-urile acelor echipe și de pe bunurile care sunt vândute. De acum înainte, G2A nu mai are voie să sponsorizeze vreodată o echipă de League of Legends.

Această mișcare va afecta fără îndoială bugetul câtorva echipe, precum și legitimitatea companiei, G2A fiind acum tratat, in esenta, ca un vanzator de aur care incearca sa sponsorizeze o echipa de World of Warcraft.

[Eurogamer]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button