MORE

Riot Games vs Public Chat – 1 la 0

Unul dintre motivele pentru care m-am lasat de League of Legends este comunitatea toxica si felul in care multi „kinderi” se comporta in joc. Riot Games au reusit sa realizeze un joc bazat pe cooperare si pe jocul de echipa, doar ca multi utilizatori nu prea inteleg asta, folosind tactici mai putin sanatoase pentru comunitate precum: „Mid or i feed” sau ” I’m out”. Asta ca sa nu mai discutam de ceea ce se intampla pe chat, atat in joc, cat si pe forumuri sau in chat-urile publice, unde sa imi fie cu iertare, dar am vazut detinuti cu tourrete gata sa iti rupa gatul de pe umeri cu manierele lor.

Lucru pe care si cei de la Riot Games s-au gandit sa il adreseze dupa mult prea multi ani. Marginal cel putin. Daca chat-ul din joc nu poate fi moderat si asanat, chat-room-urile publice se pare ca sunt ultima tinta a dezvoltatorului. Acestia nu au adaugat o serie de noi „inbunatatiri” ci pur si simplu le-au dat  un disable cat casa de mare Chat-Room-urilor publice ce apartineau de Riot Games.

Bine, dar cu ce raman jucatorii? Ei bine, raman cu Private-Chat-urile creeate de un user sau altul, care au legatura cu o comunitate, dar atunci responsabilitatea pica in terenul creatorului chat-ului, acesta putand si fiind nevoit sa dea ignore si block, atat el cat si participantii la chat. Este un mod destul de simplu prin care Riot se spala pe maini de o pata neagra si incearca sa scape de vanzatorii de RP sau alte specimene ce isi fac veacul pe Public Chat Rooms. Ceea ce ar putea sa ajute mai mult userii ar fi o serie de unelte, precum remove, block sau ban dintr-o camera.

Mai jos aveti o particica din anuntul oficial care detaliaza intentiile celor de la Riot, si ce au implementat.

„The official public chat rooms have grown rife with RP sellers, scammers and Elo-boost spam. The default four rooms we established can be used by a tiny fraction of our players at a time. Given the number of League players, most conversation spills into private, community-created rooms.

Unfortunately, private chat rooms and even the awesome community hubs like Dominate Dominion and Summoner School lack moderation tools beyond the ignore button. While the experience in private chat rooms is better than the public versions, we still want to provide tools to address unwelcome drop-ins and toxic behavior.

Long term we’re exploring and working on major and minor improvements to chat and chat rooms aimed at enhancing usability and adding new functionality.

As an immediate action we’re going to disable the public chat rooms until they’re useful and accessible. In their current shape they just don’t work and can actively create negative experiences for many players (especially new players).

We’ll keep all private chat rooms and messaging available to everyone, and bring the official public chat rooms back as soon as we can.”

Pentru cei interesati, aveti tot post-ul aici.

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Te-ar mai putea interesa si
Close
Back to top button