Riot Games a fost dat în judecată pentru discriminare sexuală

Aproape trei luni după ce un raport Kotaku a dezvăluit mentalitatea de „bro culture” din interiorul dezvoltatorului Riot Games, studioul a fost dat în judecată de un actual și de un fost angajat în ceea ce privește mediul care încurajează ideea „bărbații pe primul loc”. Potrivit redacției Kotaku, acuzația susține că, în ciuda promisiunii de a aborda sexismul și discriminarea în studio, „Riot Games pur și simplu mătură aceste acuzații sub covor, cu investigații goale și consiliere, protejând în același timp persoanele recalcitrante de orice repercusiune„.
Procesul citează mai multe exemple de comportament discriminant la studio, variind de la obligarea angajatelor de a duce îndeplini sarcini ce nu sunt plătite și nu țin de competențele lor, până la a le reduce la simple obiecte sexuale (se presupune că există un lanț de emailuri în firmă „Riot Games Hottest Employees Women”) și a le solicita să tolereze și să participe la „umorul dur al bărbaților”, inclusiv glume despre „sex, defecare, masturbare, viol și tortură”. Unul dintre reclamanți a afirmat că angajații de sex masculin au folosit cuvântul „dick” de peste 500 de ori într-o singură lună.
De asemenea, susține că Riot prioritizează „core gamers” pentru angajări, o descriere care, în general, se presupune că exclude femeile. Pentru că această practică de angajare favorizează în mod disproporționat bărbații, multe femei calificate au fost refuzate să muncească pentru că nu erau considerate „core gamers”. Solicitanții de sex feminin și angajatele care vorbesc deschis despre asta sunt considerate „agresive”, „prea ambițioase” și „enervante”.
„Într-adevăr, fostul supraveghetor al reclamantei, Geoff Chandler, i-a spus odată că „diversitatea nu ar trebui să fie un punct focal al designului produselor Riot Games, deoarece cultura jocurilor este ultimul refugiu pentru băieții adolescenți albi„.
Printre toate acuzațiile, cea mai șocantă a fost cea de viol: „Un fost angajat de sex masculin a fost lăsat să rămână într-o poziție de conducere, în ciuda faptului că face în mod regulat comentarii sexuale la locul de muncă, drogând și violând un alt angajat al Riot Games„.
Negron susține că, în aproximativ șase luni de la preluarea unui loc de muncă la Riot în 2015, managerul său a părăsit compania iar ea i-a preluat responsabilitățile, fără a-i fi majorat salariul. Acest lucru a continuat mai bine de un an, timp în care i s-a spus în repetate rânduri că a fost „pregătită” pentru a prelua funcția oficial. Dar ea nu a fost niciodată intervievată pentru această slujbă, care a fost în cele din urmă acordată unui angajat de sex masculin; când acel angajat de sex masculin a plecat de la Riot în 2017, ea s-a interesat despre această poziție și i s-a spus că salariul și titlul ei de muncă nu s-ar schimba, în ciuda faptului că angajatul de sex masculin a primit o promovare și o majorare salarială pentru a face același lucru.
Co-reclamanta lui Negron, Melanie McCracken, a detaliat o poveste diferită, cu un rezultat similar: Supraveghetorul ei a refuzat să promoveze femeile la funcții de conducere, dar a luat și măsuri pentru a o împiedica să caute poziții ascendente în altă parte în cadrul companiei. O plângere adresată departamentului de resurse umane, care urma să fie anonimă, a fost în schimb împărtășită cu supraveghetorul, care a tras-o la răspundere pentru acest fapt, și în timp ce în cele din urmă ea a reușit să se transfere la un alt departament, vechiul său supraveghetor a preluat controlul și acelui departament în scurt timp, aducând-o practic în aceeași situație.
Reclamanții solicită despăgubiri, inclusiv toate salariile (salariul de bază și bonusurile), daune punitive, sancțiuni legale și civile și taxe legale. De asemenea, solicită o interzicere a lui Riot de a încălca legile muncii din California „prin faptul că își plătește angajații de sex feminin cu salarii mai mici decât plătește omologii lor de sex masculin pentru o muncă asemănătoare„.