PC&Consoles

Riot concediaza angajatii care sunt toxici in League of Legends

De obicei, cand te apuci sa injuri de mama focului intr-un joc video, ca CS:GO sau League of Legends, nu esti in pericol sa fii concediat. Exceptia ar fi daca lucrezi la Riot, compania luand masuri extreme pentru a reduce numarul de jucatori toxici din LoL, chiar daca asta inseamna eliminarea propriilor angajati.

Compania a inceput sa scotoceasca prin arhivele de gameplay si chat din League of Legends, pentru a scoate la iveala daca printre proprii angajati se numara indivizi care se comporta intr-un mod inadecvat in joc. Rezultatul a fost impresionant si chiar a dus la cateva concedieri.

Conform statisticilor adunate de Riot, aproximativ 25% din angajatii care au fost concediati in ultimul an aveau un comportament toxic, iar acel comportament chiar a fost unul din factorii concedierii. Limbajul folosit de acestia era in general pasiv-agresiv,  autoritativ sau chiar amenintator, fiind folosita pozitia din cadrul Riot pentru a intimida alti jucatori.

Unii angajati, atunci cand au fost confruntati cu inregistrari ale modului in care se exprimau, au fost ingroziti la cat de oribil s-au putut comporta si au inceput sa isi schimbe comportamentul. Iar altii nu prea au fost in stare si au fost concediati. Majoritatea cazurilor erau la nivelul de „junior Rioter”, fiind vorba de angajati proaspeti, tineri, care nu muncesc in general de mult timp si nu inteleg partile mai fine ale conceptului de „nu te comporta de parca ai fi pe tarlaua lu tac-tu”.

[Ars Technica]

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button