AutoRSS PaginaDeMedia

Revoluția electricelor: cea mai rapidă mașină de serie „la liniuțe” nu este Tesla, ci Rimac Nevera!

Producătorii de mașini electrice se bat în recorduri de viteză. După ce Tesla Model S Plaid a stabilit un nou record al circuitului Laguna Seca, acum a venit rândul lui Rimac Nevera să se dea în spectacol. Hypercar-ul asamblat în Croația a devenit în mod oficial cea mai rapidă mașină de serie pe sfertul de milă. În weekend, Rimac Nevera, cu cei 1914 cai putere din dotare, a reușit să parcurgă distanța de 400 de metri în doar 8.582 secunde și a atins viteza maximă de 269.58 km/h.

Pilotul DragTimes, Brooks Wieselbalt, a făcut 11 încercări succesive pe circuitul Famoso din California, asta deoarece softul de control al tracțiunii de pe Rimac are nevoie să se adapteze la condițiile de rulare pentru a-și optimiza timpii. Nu s-au constatat fluctuații majore ale performanțelor pe măsură ce bateria se consuma. Încă de la primele două încercări, Wieselblat a scos sub 9 secunde pe sfertul de milă, iar la a 11-a tentativă a stabilit recordul de 8.582 secunde. Cel mai bun timp de accelerare de la 0-100 km/h al zilei a fost de 1.9 secunde.

Rimac Nevera, cu aproape o secundă mai rapidă decât Tesla Model S Plaid

Rimac Nevera a devenit astfel cea mai rapidă mașină de serie din lume pe sfertul de milă. Tesla Model S Plaid este aproape cu o secundă „mai lentă”, cu un timp de 9.23 de secunde. La testele neoficiale realizate tot în acest an pe o pistă din Croația, Rimac Nevera reușise un timp de 8.62 de secunde.

Lista Wikipedia a campioanelor „la liniuțe” din rândul mașinilor de serie (construite pentru vânzare, dotate cu cauciucuri standard, cel puțin 25 de unități produse și în conformitate cu normele legale) arată cam așa în acest moment și se poate spune că peformanța realizată de Rimac Nevera va fi greu de doborât în viitorul apropiat:

Rimac Nevera – 8.582 secunde
Tesla Model S Plaid – 9.23 secunde
Bugatti Chiron Sport – 9.4 secunde
McLaren 765 LT – 9.419 secunde
Porsche 918 Spyder – 9.7 secunde
McLaren P1 – 9.8 secunde
Bugatti Veyron Super Sport – 9.9 secunde
McLaren 720S – 9.9 secunde

 

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button