Gaming

Intalnire intre UBER si Guvern – Modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER

Recentele evenimente din Piata Victoriei ce au vizat protestul taximetristilor impotriva rivalilor de la UBER se pare ca are un final, reprezentantii companiei de ridesharing avand in cursul zilei de ieri o intrevedere cu reprezentatii Guvernului Romaniei.

Reprezentantii UBER au avut intrevederi cu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, Ministrul Consultării Publice și Dialogului Social, Gabriel Petrea, Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Augustin Jianu și reprezentanți din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE).  

În cadrul discuției referitoare la evenimentele din ultimele zile, am primit asigurări că modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER și nici șoferii parteneri. UBER nu este un serviciu de taxi, lucru agreat inclusiv de către reprezentanții Guvernului. Salutăm deschiderea Guvernului României, care și-a exprimat intenția de a defini și reglementa serviciile de ridesharing în linie cu recomandările Comisiei Europene și suntem încrezători că vor urma pași concreți în perioada imediat următoare.” declară oficialii UBER România 

Vicepreşedintelui Comisiei Europene, Andrus Ansip, în cadrul conferinţei Eurosfat 2017 a comentat si el pe baza serivciilor UBER:

„Comisia Europeană nu vrea să ucidă inovaţia sau platformele inovative. Nu poţi interzice un serviciu, ci trebuie găsite metode de impozitare. De fapt, cred că aici este problema. Trebuie găsite metode ca impozitele respective să fie plătite uşor, online. Vorbim despre o provocare, despre cum pot fi colectate taxele şi impozitele pentru servicii de tip Uber. Cred că se pot găsi soluţii. Încă o dată spun că e important ca taxele să poată fi plătite uşor. Repet, în opinia mea nu este o soluţie să interzici un serviciu, ci mai degrabă să găseşti metode pentru a colecta impozitele din acea activitate.”

 

Articole asemanatoare

Un comentariu

  1. Pingback: Intalnire intre UBER si Guvern – Modificările aduse legii taximetriei nu vor afecta în nicio măsură serviciul UBER - Pro Team Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button