Business

Rezultatele bune ale Uber îl califică pentru includerea în indicele SP500

Uber (UBER) a raportat ieri rezultatele pozitive pentru trimestrul al treilea al anului, ceea ce califică compania ca și candidat pentru includerea în indicele bursei americane SP500 – printre criteriile necesare fiind ca suma profiturilor sau pierderilor ultimelor patru trimestre consecutive să fie pozitivă, iar în ultimul trimestru compania să înregistreze profit. Uber este cea mai mare companie din Statele Unite care nu este inclusă în indice, având o capitalizare de 98 de miliarde de dolari.

Astfel, veniturile trimestrului au fost de 9,29 miliarde de dolari, în creștere cu 11,39% față de anul trecut, dar puțin sub estimările pieței de 9,54 miliarde de dolari. Segmentul de mobilitate al companiei a înregistrat o creștere a veniturilor cu 33% față de anul anterior, la 5,1 miliarde de dolari, veniturile UberEats au crescut cu 6% la 2,93 miliarde de dolari, în timp ce veniturile din transportul de marfă au scăzut cu 27% la 1,28 miliarde de dolari.

Cel de-al doilea trimestru cu profit operațional pentru Uber

Profitul net în acest trimestru a fost 221 de milioane de dolari comparativ cu o pierdere de 1,2 miliarde de dolari în aceeași perioadă a anului trecut, în timp ce așteptările pieței erau de 226 de milioane. Este a doua oară în istorie când compania raportează profit operațional.

Pentru finalul de an, perioada cea mai aglomerată din an pentru companie, Uber se așteaptă la rezervări între 36,5 și 37,5 de miliarde de dolari, în ușoară creștere de la cele 35,3 miliarde de dolari înregistrate în trimestrul precedent.

Cotația UBER a crescut cu 1,8% în urma prezentării acestor rezultate, compania având o apreciere de 98% de la începutul anului. Compania nu plătește dividende încă și a ajuns să aibă în conturi 4,4 miliarde de dolari și un cash flow pozitiv, iar includerea în indice ar ajuta-o să intre pe radarul mai multor investitori instituționali care să susțină în continuare creșterea, bineînțeles și pe măsura continuării rezultatelor pozitive.

Fac mea culpa și revin – Uber merită un pic de atenție odată cu includerea în indice și ne putem aștepta în cazul unui Santa Rally să revină spre maximul de 64 de dolari per acțiune din începutul lui 2021.

Adrian Barbu

Eram student acu vreo douăzeci și ceva de ani și mă gândeam cum să fac bani mulți fără bătaie multă de cap (ceva legal totuși, nu vă gândiți la prostii...). Așa că m-am apucat să investesc la bursă, tocmai ce se apăruse bursa în Romania în iarna lui 1995. Și cum, evident, norocul începătorului a fost de partea mea, am zis că gata, asta vreau să fac în viața! Ulterior, din investitor am devenit și broker/trader în cadrul a două bănci importante din România, unde am ajutat clienți să tranzacționeze la bursă. Când nu citesc știri despre companii sau cărți din domeniu, fotbalul îmi produce cel mai mult stress...

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button