Telefoane

Ce inseamna rezistența la apă pentru telefoanele CAT

Telefoanele produse de CAT sunt celebre pentru anduranța lor, cea mai nouă generație continuând să ofere un factor de rezistență ce le clasează pe locul 1 în categoria lor.

Chiar dacă telefoanele CAT au certificare IP68, asta nu prea spune întreaga poveste. IP68 este același nivel de rezistență la apă și praf pe care îl are Samsung Galaxy S8, dar asta numai pentru că nu prea există altul mai bun. IP68 înseamnă că un telefon este garantat să funcționeze la o adâncime de 1 metru timp de o oră, ceva ce este destul de bun pentru un utilizator normal, dar insuficient pentru telefoanele CAT. Dincolo de această certificare ar fi IP69, dar aceasta ar acoperi rezistența la jeturi de presiune înaltă și temperaturi ridicată. Genul de trăsătură găsită de obicei la utilaje industriale.

Modul prin care diferă telefoanele CAT de alte modele cu certificare IP68 este anduranța lor la adâncimi mult mai mari. S41 poate fi scufundat la o adâncime de 5 metri timp de o oră fără ca acesta să se defecteze sau ca utilizarea sa să fie întreruptă.

Pentru ca așa ceva să fie posibil, telefonul este echipat cu un mecanism de blocare a porturilor audio, numit Lockdown Switch, care va împiedica infiltrarea apei din cauza presiunii. În mod logic, porturile audio devin nefuncționale atunci când sunt astupate, așa că nu veți putea să conectați căști la un telefon la o asemenea adâncime, iar microfonul este și el blocat. Dar în fiecare alt aspect telefonul va continua să își facă treaba.

Ecranul tactil este construit pentru a funcționa în condiții de umezeală, deși la o asemenea adâncime se presupune că nu vei avea dexteritate deplină, motiv pentru care camera este acționată de butoane hardware dedicate pentru fotografiere și pentru înregistrare video.

Pe lângă asta, telefoanele mai oferă rezistență amplă la șocuri, așa că nu există mare pericol să se strice dacă este scăpat pe jos sau în apă. Doar daca il scapi de la etajul 10 sau il rătăcesti pe fundul oceanului:).

[Cat Phones]

 

 

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button