PCTECHTech&IT

Revin la modă monitoarele cu înălțime extinsă?

Mai țineți minte monitoarele cu format 16:10? Parcă era ceva la acei 120 de pixeli verticali adiționali care îți permiteau să îți întinzi mai bine planșeta digitală. Să ai un taskbar în plus, un panou cu funcții utilitare secundar. Dar cumva 16:9 a venit standardul, fiind mai practic pentru divertisment. Însă acum trăim în alte vremuri. Vremuri ciudate, cu monitoare ciudate. Iar Samsung a dezvăluit unul.

C43J89, fiindcă monitoarele nu pot avea nume pe care le vei ține minte, este un nou model anunțat de Samsung care revine la înălțimea de 1200 de pixeli. Dar nu o face în simplul format 16:10. Asta ar fi cam prea tradițional pentru era contemporană.

În schimb, monitorul are formatul 32:10 și o rezoluție de 3848×1200. Este de parcă cineva ar fi lipit unul de altul două monitoare tradiționale 16:10. Mai are și o curbură generoasă pentru unghiuri ceva mai bune de vedere.

Monitorul are o dimensiune de 43 de inch, iar panoul său VA poate să atingă o frecvență de 120Hz, ceea ce înseamnă că este practic atât pentru muncă, precum și pentru jocuri… atât timp cât aveți hardware-ul necesar pentru a putea profita la maxim de acea frecvență. Panoul nu pare să aibă suport pentru HDR și nu a fost pomenit nimic despre FreeSync sau G-Sync.

C43J89 are un preț de aproximativ 900 de dolari, așa că este departe de a fi ieftin. Dar poate că este un semn al revenirii formatului net superior în ceea ce privește productivitatea. Poate că sună de parcă aș exagera, dar acei 120 de pixeli verticali suplimentari sunt indispensabili în unele situații.

[Overclock 3D]

Iulian Mocanu

Redactor Știri

Articole asemanatoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button